Güvenlik Kamera Marka ve Ürün Seçimi Konusunda

zirve43

Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
34
öncelikle herkese merhabalar.
ben bilgisayar işi yapıyorum ve sık sıkta kamera işi çıkıyor .kardeşimde elektronikci montaj işlerini hallediyor .fakat ileri derece kamera bilgim yok.daha iyi ürünler kullanmak daha kaliteli iş yapmak için buraya üye oldum.
marka sseçimi yapamadım bugüne kadar opax smartvision zben avenir scsı balitech renstar seitech markalarını kullandım fakat lens seçim hatasından mıdır bilmiyorum genelde kendi yaptıgım düzeneğin görüntüsünü begenmedim.daha iyisini arıyorum.
önemli noktada şu fiyat aralıkları çok yüksek yukarda değil aldıklarımın .bulundugum yerde bullwark vguard lg gibi ürünler kullanmam zor maddi acıdan dolayı.
SmartVision Güvenlik Kamerası SV-7019A
SmartVision Güvenlik Kamerası SV-7027
SmartVision Güvenlik Kamerası SV-7019AS
SmartVision Güvenlik Kamerası SV-770ASAV
770ASAV-448 AVENİR 48 LEDLİ 480 TV
OPAX-770SY 70 IR LEDLİ 1/3 SONY WATERPROFF KAMERA


SCSI SC-5P480SN13IF 1/3 480TVL GECE GÖRÜŞLÜ KAMERA

bu ürünleri kullandım genelde .kayıt cihazı olarak smartvision veya opax kablo olarak ta opax 4+1 0.50 mm

bunların içinde scsı sanki biraz daha iyiydi.geceleri aldıgım görüntü karıncalı gündüzleride nesneler net değildi birazz bulanıklık vardı.
benim sorunum lens seçimi ve marka seçimi öncelikle.mesela bir yere gidiyorum bakmaya kamerayı nereye koyacagıma karar veremiyorum veya kaç mm lens kullanmalıyım çok kararsız kalıyorum.yanlıs ürün kullanıp insanların parasını çöpe de atmak istemiyorum.bu yazdıgım ürünleri fiyat aralıgı genelde 50 usd ile 100 usd arası bayi alışı var.bu aralar knowlegde ve QIHAN markalarınıda inceliyorum.QIHAN ın fiyatı iyi olan ürünlerinin led sayısı düşük geldi bana 24 ledli.knowledge de KL-7248 WDR ve KL-8449 FE ürünleri dikkatimi cekiyor ikiside 90 usd civarı alışları .QIHAN ın ürünlerindede 1/3" SONY SUPER HAD CCD 480 TVL - 48 IR LED- 4-9mm 1.0Mega Pixel LENS - IR KAMERA bu ürün dikkatimi çekti.
günlerdir hangini kullansam inceleyip duruyorum kafayı yiyecem yakında.biryere bakmaya gidiyorum marka araştırıken model araştırırken iş kaçırıyorum.nerelere dikkat etmeliyim hangi markaları agırlıklı kullanmalıyım.müşteriyi tatmin edebilecek kalitede olanlar hangileri .lens seçiminde ne yapmalıyım.sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum mümkünse.genelde dış mekanlarda 3.6 mm lens kullanılıyor sanırım ama ben 30-35 metre uzunluga bakan 30 metre civarıda genişlik gören alanlarda
3.6 mm lenslerin görüntüsünden memnun kalmamıstım.birde benzinlik kamera sistemi döşeyecektim .2 tane pompa var aralarında 8 10 metre civarı uzaklık var.herbir pompanın üzerine birer tane karsı pompayı görecek şekilde takayım düşündüm.kanopi yerden 5 metre uzunlukta .bir pompaya SCSI SC-5P480SN13IF 1/3 480TVL GECE GÖRÜŞLÜ KAMERA diğerine renstar 1001en 600tvl osdli wdr kamera+KL 2812A MP MEGAPİXEL 1/3'' 2,8~12mm AUTO IRIS VARIFOCAL DC DRIVE LENS Düşündüm plaka okumak için .ama 5 metre yukardan iyi görüntü alamassın dediler.niyetim sadece renstar la bir pompaya giren araçların plakalarını okumaktı ve plaka ile en az 7 8 metre uzagı 4 5 metrede genişliği taramak.genelde dış mekankarda tarama alanı 40 metre uzaklık 35 metre civarı genişlik olan yerlerde kaç mm lens almalıyız ve 15 20 metre uzaklıkta en fazla 7-8 metre genişlikle kaç mm lens kullanmalıyız . sizlerin yorumlarını bekliyorum .şimdiden teşekkürler.son olarak bu kadar uzun yazdıgım için de kusura bakmayın...


[email protected]







 
gercekden cok uzun yazmıssın :D:D: tam olarak ne ıstedıgınıde anlamıs deılım acdıgın baslıga gore yardımcı olım..balıtech avenır next panavise vs bunlar sadece isim bılmıyorum bılıyomusun ama soyle bırsey var turkıyede bayısı olan bırcok kamera fırmasının çin ile baglantısı var çin ile ılıskılerının olması demek çinde yapılan kameraların hem ucuza alınması demek hem ıstedgın modelde yaptırmak hemde ustune kendı ısmını yazdırmak demek.. neden samsung lg sanyo gıbı kamera uretıcılerının fıyatları bu kadar yuksek aklında canlanmıstır...

yazında atlamıs oldugun bır konu ve benım dıkkatımı ceken bır husus var hep kameraların goruntusunden sıkayetcı olarak gozukuyosun pekı kullandıgın monıtor ne?? led yada lcd panel mı kullanıyosun egerkı lcd plazma fılan kullanıp goruntulerden sıkayetcıysen gayet normal bır durum egerkı normal bir tuplu tv ile dene goruntulerdekı netlık farkını gorursun yada professionel cctv lcd ile farkı gorebılırsın yok ben ucuz yollu bsey arıyorum dersen kardesım ucuz etın yahnisi kokmus olur dıye bı laf var...

ben cam gıbı goruntu alıcam dersen samsung lcd , samsung kamera , samsung dvr kullancaksın farkı yasayacaksın ve ozamanda dıyeceksın kı ulan ben hiç kamera işi yapmamısım :D:D:D
 
Sn.zirve43,öncelikle şunu bilmen lazım;analog CCTV sistemlerinde yani IP olmayan sistemlerde çözünürlük TVL olarak anılır.Bunların en babasıda günümüzde 600-700 TVL dir.Buda 0,5 megapiksele yakın bir değerdir.Şimdi cep telefonlarında bile en az 2 MP çözünürlük var.Şunu demek istiyorum bahsettiğimiz kamera sistemlerinin görüntüsü doğal olarak (handycam) el kameraları ile dijital fotoğraf makinaları ile kıyaslanamaz.Megapiksel çözünürlükte görüntü isteyen.Megapiksel çözünürlüklü IP kamera tercih etmelidir.Bu kameraların fiyatı şimdilik çok yüksek kalıyor.Standartımızı bildiğimize göre yinede görüntü kalitemizi etkileyen faktörler var.Tüplü TVler görüntüyü iyi göstermiyor.LCD tercih etmeliyiz.Ama asıl olan kameranın performasıdır.Kamera lensinin ışık geçirgenlik katsayısı yüksek yani f değeri küçük olmalıdır.f=1,2 f 1,4 e göre tercih sebebidir.Gece görüşlü diye piyasada yer alan IR ledli kameralar bilhassa dış ortamda gece görüşlü diye taktim edildiyse tam bir hayal kırıklığıdır.Sıradan IR kameralar dahili mekanlarda iyi sonuçlar verir.Dış ortamlarda IR özelliği olsun veya olmasın kamerada şu özellikleri aramak gerekir;WDR,ICR IR CUT Filtresi,Day-Night hele bu D/N yazılımsal değilde mekanik olursa süper oluyor.BLC,HLC,Sens-Up ve dijital karınca azaltıcı 2 DNR veya 3 DNR (dijital noise reduction)
örnek kamera samsung SIR-4160P dur hemen gözün korkmasın.Sandığınız kadar pahalı değil.Bu kamerayı takda karanlıkta nasıl renkli ve süper bir görüntü alınabiliyor görün."Gece görüş " cümlesini bu gibi kameralar ancak hak ediyor.Samsungun bu kamerasındaki teknik özelliklerin tamamının veya bir kısmının bulunduğu başka daha ucuz marka Kore veya Çin malı ürünlerde bulunuyor.
Benzin pompası üzerine düşündüğünüz SCSI çok kötü bir seçim diğer lens yakacağınız kamera nasıl bilmiyorum.Renstarda o kodda bir ürün bulamadım.Sorduğunuz lens sorularına gelince 40 mt mesafeden 35 mt genişlik demek aşağı yukarı 42 dereceye tekamül eder.6mm bir lens yatayda 42 derece görüş açısı verdiği için işinizi görür.Diğeri 20 derece civarına denk geliyor.12 mm bir lens yatayda 22 derecelik bir görüş açısı verir.ALTE katoloğundan aldığım ekli fotoğrafta lenslerin açılarını görebilirsiniz.Yapmanız gereken kameranın olduğu yer ile kadraja girmesini istediğiniz yerin açısını belirleyip bu açıyı sağlayacak lens odak uzaklığını bulup ona göre sipariş etmektir.
Yazınızdan anlaşılıyorki çok eksiğiniz var.Size tavsiyem gerek forumumuzdan gerekse internetteki diğer kaynaklardan okuyup araştırarak teknik bilginizi artırmanızdır.Bazı tedarikçi firmalar bayilerine eğitimler veriyor.Onlardan birine bayi olup eğitime katılmanız size yol su elektrik olarak geri dönecektir.
 

Ekli dosyalar

  • lens açoları.JPG
    lens açoları.JPG
    97.2 KB · Görüntüleme: 181
Kullandığınızı söylediğiniz (SCSI hariç) tüm markalar piyasada bulabileceğiniz en ucuz ve en kalitesiz markalardır. Bu marka cihazlarla kaliteli görüntü almak imkansızdır. Bullwark, lg, samsung vb. ürünler kalitelidir tabi fiyatları da o orandadır. Hiç bir elektronik işinde kaliteden ödün vererek iyi neticeler elde edemezsiniz.
 
öncelikle herkese çok teş ederim.bizim buralarda güvenlikciler samsung lg gibi ürünleri hiç kullanmamıslar dolayısıyla piyasa aşarılarda geziyor hep.balitech i doldurmuslar.benimde niyetimne en kötüsü ne en iyisi orta kalitede fiyat performans acısından marka tercihiydi.
sizlererede danıstım kullandıysanız tecrübeniz vardır diye opax smartvision gibi markaları.
fiyatı uygun yerlerde scsı biraz yukarı cıkarsak fiyatta knowledge(beylerbeyi güvenlik) geovision ve QIHAN ürünleri tercihim olacak .tekrar herkese çok teşekkürler
 
Öncelikle Merhaba ;

Neredeyse 7-8 yıldır kamera güvenlik işi ile uğraşıyorum. Şuan sende bu işe yeni başladığım zamanlardaki halimi görüyorum. Öncelikle Balitech tarzı kameralarla kesinlikle bu işe başlama, yeni başlıyorsan hükmen yenik sayılmış sayılırsın. Bende ucuz çin malı ürünlerle başlamıştım kazandırdığı para çok güzel gelince. Ama 2 sene olmadan taktığım bütün kameraları söküp çöpe attığımda üzerine müşterilerimide kaybettiğimde anlamış oldum. Şuan 10 yere iş yapacağıma 3 yere iş yapıyorum. Kaliteli malzemelere kullanıyorum. Diğer firmalar ucuz malzemelerle fiyat verdiğinde müşteriye abi git oraya yaptır ben bu malzemelerle çalışmıyorum diyorum. Müşteri gidip yaptırsa bile 1 sene sonra yanıma geliyor. Kısacası şuan aldığın ucuz malzemelerle iyi para kazanıyor olabilirsin ilk başlarda sorun yaşamıyor olabilirsin ama sonu KOCAMANNN bir Hüsran. Sana tavsiyem bırak çevrendekiler ucuz malzemelerle iş yapsın ama müşteri senin kaliteli sağlam malzemelerle bu işi yaptığını bilsin. Elbet bir gün mutlaka sana geri dönecektir.
 
selam arkadaşlar benim bi problemim var 2 gün önce 4 kameralı bi sistem kurdum kameralar bullwark lensler 6-15manuelırıs varifocal 3,5-8 auto ırıs varifocal kayıt cihazı pinetron monitör de 21,5'' acer monitör sorun şuki kameraların tüm ayarlarını yaptım wdr lens ayarları ama kameralar puslu gösteriyor sizce neden yapabilir benim aklıma şöyle bi sorun geldi monitör büyük olduğu için yapabilrmi acaba
 
selam arkadaşlar benim bi problemim var 2 gün önce 4 kameralı bi sistem kurdum kameralar bullwark lensler 6-15manuelırıs varifocal 3,5-8 auto ırıs varifocal kayıt cihazı pinetron monitör de 21,5'' acer monitör sorun şuki kameraların tüm ayarlarını yaptım wdr lens ayarları ama kameralar puslu gösteriyor sizce neden yapabilir benim aklıma şöyle bi sorun geldi monitör büyük olduğu için yapabilrmi acaba<!-- google_ad_section_end -->
 
arkadaşım önercegim kamera elegance marka öneririm hem kaliteli hem hesaplı yanlız görüntü netligi bakımından sony chipsetli olan kamerayı öneririm görüntü daha net sharp chipsetliler görüntüsü flu oluyor.dunlop markayıda öneririm ama biraz daha fiyatlıdır...
 
Az iş yap, öz iş yap. Markadan şaşma. Rakiplerin ucuz ürün veriyorken sen marka teklif et, işin sahibi, satınalmacı vs teklifi onaylayacak kişi ile samimiyetini kur. Bahsettiğin üreticisi, markası ne olduğu belli olmayan ürünlere karşı kaybettiğin işlere 6 ay sonra bir çay içmeye git. Abartmıyorum en az 1 tane marka kamera takarsın, piyasanı yaparsın. Devamı zaten ilk satınalma sürecinde gelecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst