güriş beton santrali yardım

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar ., beton santralleri konusunda yeniyim ve size bu konuda sorum olacak. güriş beton santralimizin agrega kantarında yanlış tartma olayı olduğu için loadcell (2000 kg ) lerini değiştirdik. 500 kg lık ağırlıklarla düzgün şekilde kalibrasyonunu yaptık. 2 gün herhangi bir sıkıntı olmadan çalıştı. ama 2. günün sonunda ; bantta herhangi bir malzeme olmadığı halde 940 kg gibi bir değer sürekli değişiyor ve yükseliyor. resetleme yaprığımda da aynı sıkıntı devam ediyor. dara al dediğimde sıfır oluyor ama 2 dk sonra negatif olarak sürekli yükseliyor. sabit olarak sıfır yada sıfıra yakın bir değer göstermiyor. bunun sebebi ve çözümünü mutlaka bu konudaki tecrübeli arkadaşlardan beklyorum.
2 . sorum ise loadceller hangi periyotlarda değiştirilmelidir. arıza testleri nasıl yapılıyor.
kolay gelsin.
 
slm laadcelleri aynısıylamı yenilediniz.bant çalışmaz ken yükselme oluyormu?loadcel besleme voltajı 5volt ölçümünü veçıkış mvoltölçümü yaparak doğru teşhis kararı verebiliriz.. ladceller en sık elektiriksel arızalardan dolayı kısa devre,kayma ,ve kopuk olma durumlarına göre omaj ölçümü ve besleme gerimi altında yükte ve boşta milivolt ölçümü yaparak kati sonuca ulaşarak yedeği ile deyiştirilir.kolay gelsin.
 
Trafo kaynağı yapıldıysa santrala loadcellerin arızalanmasına neden olmuş olabilir. Topraklamayada bakmak gerekli birde.
 
sn teknobilim loadcelleri aynı marka ve model, aynı kapasitedeki loadceller ile değiştirdik. evet band çalışmıyorken agrega ağırlığını sürekli değişen 950 kg lara varan değerlere getiriyor. 4 adet loadcell var 4 üde aynı özellikte ve hepsi yenilendi.
 
loadcellerin bağlanığı yerde kasılma gibi durum varmı ?omaj ölçümü yptınmı. gövdeyeye şase ye de dikkat et ölçümlerde bağlantıları ayır.hayırlı işler
 
Loadcellleri mekanik yükten kurtarın bağlantı kutusundan ikaz uçlarına kararlı 5v veya 10v dc ile besleyin çıkış uçlarına bağlıyacagınız milivoltmetreden mV/V olarak sıfır dengeyi elde etmek için okunan degeri ikaz voltajına bölün, elde edilen deger loadcell ertifikalı kalibrayon degerinde ise sorun değişken mekanik aşırı yüklerden kaynaklanıyor demektir.Loadcell montaj düzenlerini kontrol etmeniz çözüm olabilir.Ayrıca Baglantı kutusunda da bozulmuş eleman veya baglantılar olabilir.
Makina üzerinde kaynak yapmanız gerekiyorsa mutlaka loadcell kablolarının bağlantıları klemenlerinden ayrılmalıdır. Bu husus çalışan bütün personellere hatırlatacak ikaz levhalarıyla belirtilmelidir.
 
omaj ölçümlerini zaten montajdan önce yapmıştım ve normaldi. loadcellerdeki kasılma durumuna gelince de, loadceller saplamalarla plakaya sabitlenmiş durumda.
 
Güzel kardeşim güriş ne diyor bu hususta yardımcı olmuyorlarmı. Mekanik bir problemden de oluyor olabilir çünki. + 4 loadcell ile ölçümde ağırlık merkezi önemli eğer agraga tartım teknesine müdahele edildiyse o da ağırlık merkezini kaydırmış olabilir. + saplamaları kontrol et birde onlarda eşit uzunlukta olsunlar.
 
indikatörün markası ne acaba kardeşim bazı indikatörler topraklamadan dolayı sayma yapar indikatör sağlamsa bağlantılara bak orda sorun yoksa lc leri tek tek bağla bak sayıyormu diye girişler 350 380 400 gibi çıkışlar 350 omaj mı ona bak öncelikle birde girişlere 5 10 arası volt elektirik ver çıkışları ölç lc boşken 0 mv olması gerekir deyilse 0 kaymışsa yenilerini al lc lerin tavsiyem 5 tonluk lc tak 2 ton mekanik olrak zayıf olur çünki ölü yük fazla lc leri yorarsın özel mesaj atabilirsin [email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,592
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst