Güneş Takip Sistemi Hakkında

selman_260

Üye
Katılım
5 Mar 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
36
kontsruksiyona sahip alimınyum saçtan yapılmış yansıtıcıyı pic sayesinde tek eksende hareket vermek istemekteyim.REsimde görülen çin işi aletin zıttına saç yansıtıcıları 5 li yan yana dizmek istiyoruz..PİC ve ldr yardımıylada böyle bi sistemi çalııştırmak umudum.. Fakat servo motoru ile mi daha iyi olur step motoru ile mi daha iyi verim alırım bilemiyorum... Bu kontsruksıyonun hareket ettirebilecek servo veya step motor tipi ?Kontrol devresine ait koruyucu veya sürücü devreleri hakkında bilgilerinize yardımlarınıza ihtiyacım var.İlgilerinizi için şimdiden teşekkür ederim..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
önce mekaniğini yaptır bence elektronik kontrol kartı X.Y step motorlarla çozulur
 
mekanik bölümünü makineci arkadaşlar hallediyor.. biz elektronik öğrencisi olduğumuzdan hareket ve kontrol bölümlerinin projesini bize verdiler.. step motorların gücü yeterli olur mu böyle bi kontsruksiyonun hareketi için..
 
Bu tarz tasarımlarda hızın cok dusuk olması gereklı,buda kullanılacak servo yada step motorun dondurme momentının yuksek olması demektır.yanı takacagıın motoru reduktorlerle devrını cok dusurerek momentını artıracaksın.ayrıca agırlıklarıda dengelersenız yenmenız gereken sadece surtunme kuvvetı olacaktır.eger yapacagınız mekanızmayı elınızle hareket ettırebılecek kadar bır gucle hareket ettırebılıyorsanız 2-3 N LUK Step motor yeterli.illada tam gucu hesaplamak istiyorsan mekanizmaya birkac santimlik bir cubuk tuttur ve yaylı terazi ile cek.harekete basladıgı noktadaki okuyacagın deger sana Ncm degerrini verir.step motor bu is icin fazasıyla yeterli servoya bosuna para verme.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst