Güneş Panelleri Ve Şarj Sistemi Hakkında Yardım

menap189

Üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
34
Konunun başlığındanda anlaşılacağı üzre (30 W) - (17.5 V) ve (1.7 A) Bi güneş panelim var ancak bu panel ile neler yapabileceğimi daha dogrusu bununla neler çalıştırabileceğimi bilmiyorum. Şu an 20 W lık aküsüz direk bağlantı ile ses sistmini çalıştırıyor hatta transformatör ile Şebeke elektriğinden daha net ses verir şekilde bunuda nasıl yaptığımı soracak olursanız hoparlörün içinde bulunan transformatörü söküp direk panel + / - sini ses kartındaki girişlere bağladım. Ancak Bu sistem beni kesmiyor isediğim ise daha farklı aletler çalıştırmak, Örneğin 16.inc. lik monitörü çalıştırabilmek ya da 15 W enerji lambalarını uzun süre yakabilmek sanırım bunu bir invertör ile 12 V Dc 220 V Ac şeklinde başarabiliyor muşuz ancak

1. - Bana uygun bir invertör bulabilir miyim, Önerir misiniz
2. - Fiyatı nasıl olur ?
3. - En uzun Deşarj süresi için en uygun kaç Amper akü almalıyım
4. - Bu Öncereceğiniz aküyü ve Amperi destekler bi Akü şarz aleti bulabilirmiyim Ya da
onuda önerebilir misiniz ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kullanacağın cihazın güç ihtiyacına göre akü kapasitesi değişecektir.

Güneş panelinden elde edeceğin net güç düşük olacağından güç ihtiyacınının önemli bir kısmını şebekeden çekmek durumundasın.

inverter ile çok temiz bir sinüs sinyali elde edemeceğin gerçeğini kabul edersen hobi sitelerinde tek faz inverter devreleri var. Bir kaç saatlik çaba ile bu devreyi yapabilirsin..
 
Bence linkteki siteye bir göz atmalısın. Bildiğim kadarıyla bu sistemlerde akü olarak schedule akü kullanılıyor. Güneş panelleri ortalama 25 yıl gibi bir zaman sonra ömrünü dolduruyor biliyorum. 30 watt bir ev için düşük bir panel. Bu tür sistemler iyi para. Ben Avşa adasında restaurantı olan bir arkadaşım için rüzgar türbini kuran bir firmayla görüştüm. Olumlu yanıt verdiler ama sadece rüzgar ölçümü yapmak için 2.000 euro istediler :)

DEPAR SOLAR- Gne Enerjisi, Gne Paneli, Gne Pili, Rzgar Enerjisi
 
Merhaba arkadaşım,

Elindeki panel ile alacağın aküyü hem şarj edip hemde gücü kullanman gerekiyor. Panel gücü düşük, bu yüzden akü ile gücü artırman gerekiyor. Fakat senin neyi kaç saat ve gecemi gündüzmü çalıştıracağın ile alakalı olarak hesaplar değişir. Örneğin 15W lık ampulü gece boyunca yakmak istersen senin en azından 50Ah lik bir jel aküye ihtiyacın var. Ayrıca sadece TV veya ampul yakacaksan tam sinüs bir invertere ihtiyacın yok. 100 - 150 W lık bir inverter işini görür. Bunuda piyasada 50-100TL ye bulursun. Birde şunu söylemeliyimki; Panel ile akü ve yük arasına Solar Charger cihazı giriyor. Bu cihaz Panel enerjisini alıp güvenli bir şekilde akü şarjında ve yük beslemesinde kullanıyor. Bunun fiyatı da panelin akım kapasitesine göre değişiyor. Senin alacağın 5 A lik bir ünite. O da 40-50TL yi geçmez.

Kolay gelsin.
 
altanomur, morbeyaz, ahmethazar ilgilendiğiniz için gerçekten çok ama çok teşekkür derim. Verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli ancak baştada altanomur arkadaşımın söylediği gibi 100 - 150 w lık bi inverter almayı düşündüm beni korkutansa "akü" doğru bi akü seçimi gerçekten çok zor. Jel aküler 50 A likleri özellikle, fiyat konusunda çok yüksek kalıyor bana göre o yüzden daha alternatif bi biçim düşünüyorum. Çalıştıracağım ürün şu an en başta 15 W lık tasarruf ampüllerini yakmak evimiz 5 odadan oluşmakta. 1 oda hariç diğer hepsinde 1 er adet avizelerde ampul bulunuyor. İstediğim babamı gerçekten etkileyip aklını çelmek. =} "Düşündüğünüz gibi Değil" Sadece bu işe heveslensin istiyorum bu sayede işi büyütebilirim" =D o yüzden inverter 150 w Ancak bu 6 adet 15 w luk tasarruf ampullerini saat 18:00 dan 00:00 a ya da 02:00 a bizde genelde bu saatlerde uyunuyor :D kadar destekleyebilecek bir sistem Umarım bu yardımcı olmak isteyen arkadaşlar için daha açıklayıcı olmuştur. Tabi bu 6 ampulün 6 sıda yanar biçimde değil ama en azından bi 4 tanesi sürekli yanıyor. Bu konuda yardımcı olmak isteyen arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim, Hepinize iyi çalışmalar...
 
Yaygınlaşmadığı için bu sistemler pahalı. Japonya'da olsan sudan ucuz.
 
Normal kuru akü al. Jel kaidesi yok. Bütçen neye elveriyorsa onu alırsın.
30 Watlık panel günde 7 saat çalışsa 14Ah enerji depolatır. Yani 20Ah veya üzeri bir akü işini görür

5 tasarruflu = 100W çekse 12 voltta 10 Amper çekersin.. Yani 1-1,5 saat ancak yakabilirsin
 
Bu panelin günde ne kadar enerji depolayacağının hesabı nasıl yapılıyor acaba ? 30 w lık panel 7 saat çalışsa 14 ah demişsinizde onu biraz açıklarmısınız?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,816
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst