Güneş Panelinden Telefon Şarj Etmek

12 temmuzda satın aldım.ürün bilgilerinde kargo menşe ülkeden yola çıktı. Yazıyor.(ama 2 haftadır falan aynı durumda,bi değişme yok yani.) Tahmini süre 25 Temmuz-12 ağustos olarak gözüküyor.
 
örnek gösterim kalan süre !!!

1.png
 
Son düzenleme:
12 temmuzda satın aldım.ürün bilgilerinde kargo menşe ülkeden yola çıktı. Yazıyor.(ama 2 haftadır falan aynı durumda,bi değişme yok yani.) Tahmini süre 25 Temmuz-12 ağustos olarak gözüküyor.

Verilen tarihlere çok aldanma.Ben 60 günde de 15 günde de kargo geldiğini biliyorum.Gemi ile gelenlerin 30-40 gün civarından aşağı gelme şansı çok az zaten.

Dolandırılma ihtimalin çok çok az.Çinliler bu işi çok sıkı tutuyorlar ve cezaları ağır.Zaten bu durumu tespit ettiklerinde senin bir şey yapmanı beklemeden seni mail yolu ile bilgilendirip ücretini iade ediyor sistem.
 
Sn @Ar-kur-Tek diyelim takipsiz kargo ile ürün aldın gelmedi
anlaşmazlık açsam paramı geri alabilirmiyim
satıcı koruması başınıza geldi mi ?
satıcı para iade kabul etmesi değil , satıcı koruması kararı !! ( takipsiz kargo için )

olabilecek durumlar .
içi boş ürün veya başka bir ürün ( çözüm : her paket ürün paket açarken video çekimi yapılması )
Türkiyeye giriş yapıldı kargoda kayıp veya teslim apt kutusuna kondu biri hacı etti kimseyi zan altında bırakmak ama olabilecek durum .
satıcı firma ne diyecek paranı geri verecekmi ? koruma ne yapacak !!!

Siz olun kargo takipsiz almayın derim .ve ücretsiz kargo alın ( TÜRKİYE de alış veriş aynı olsun ) küçük ürünler için de güvenlirlik ( satıcı puanları ve şans ( hacı durumu )
 
Sayın @arkaplan
Açıkçası bahsettiğiniz olumsuzlukların hiç birini yaşamadım.olan en büyük olumsuzluk kargomun birinin 2 ay sonra gelmesiydi.
Kargonun gelmediği durumlarda ise dispute açıp bildirimde bulunuyorsunuz ve bu bildiğim kadarı ile firmaya değil Aliexpress yönetiminie düşüyor.O yüzden firmalar bu durumlar için özellikle rica ediyorlar anlaşmazlık açmadan önce lütfen bize mail atın diye.
Arkadaşların başından geçen bir olay var.Ürün belirtilen tarihte gelmedi onlarda mail attılar ikinci kez kargolandı akabinde 2 ürün birden kargodan geldi.Hatta arkadaş firmayı arayıp ürünün birisini geri göndermek istedi kabul etmediler (kargo ücretinden dolayı).
Ben bu durumlara düşmemek için satıcı puanı ve sipariş sayısını takip ediyorum.Hatta bazı ürünlerde bedava gönderimi değil ücretli gönderimi tercih ediyorum ki kargoda bir şey olmasın.Bazı satıcılar ürünün fiyatını düşük tutup artı kargo ücretini yazıyorlar ve bu genelde bedava gönderime yakın bir fiyata denk geliyor.Bu tür şeylere dikkat etmek gerekli.
Tabi bu vakitten sonra (doların durumundan mütevelli) yurt dışından bir şey almanın espirisi kaldı mı oda tartışılır.
 
Başıma gelenler

Dispute Finished ( Uyuşmazlık , ihtilaf bitirdi ) koruma benden yana idi
karşılıklı ürün bedeli anlaşması yapabiliyorsunuz .
her zaman kargoyu açmadan önce video çekimi yapın .

Seller agreed ( Satıcı uyuşmazlık , ihtilafı kabul etti )

Dispute Canceled ( Uyuşmazlık İptal Edildi ) son gün ürün geldi .

vs gibi küçük ürünler sineye çektiğim oldu ( çok az )
ispatı zor durumlar , garanti var geri göndermek pahalı kargo vs gibi
gümrük ptt ( gidip alınan ürünler )

Kolay gelsin .Sağlıcakla Kalın .
 
Güneş panellerinden direkt telefon şarj etmenin bir yolu yok mu ?
 
Konu çok uzamış olabilir kusuruma bakmayın Yardımcı olmaya çalışan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Asıl merak ettiğim mesela

http://s.aliexpress.com/jyEBfUbi?fromSns

bu ürünün içerisinde hali hazırda bir pil bulunmuyor.Gelen akımı bir devre ile düzenleyerek direkt telefona aktarıyor. İnternette solar controller adı ile satılan devreyi gördüm lakin sipariş verip tekrar beklemek istemiyorum.Bu devreyi kendim yapıp gelen akımı arada pil olmadan direkt telefona aktarmak istiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst