Güneş panelinden led yakmak için sürücü tavsiyesi

FakirMaker

Usta Üye
Katılım
5 May 2009
Mesajlar
1,118
Puanları
181
Merhaba,

Bir abimizin okuldaki öğrencileriyle birlikte bir sterilizasyon kutusu projesi var. İçine yerleştirilen nesneyi 280nm uv ışık kaynağıyla sterilize edecek ve taşınabilir olması için güneş paneliyle çalışacak. Bu sabah benden tavsiye istedi bu konuda çok bilgim olmadoğı için burada sormayı tercih ettim.

Öncelikle 280nm lambalar var ama bunlar 220v istediği için inverter gerek ve bu seçeneği elemek zorunda kaldım. En uygun aday led olacaktır. Lakin 280 nm yaygın olarak bulunmuyor. En uygun şu led paketinden 4 tane bağlayarak 10w ışık elde edeceğim.

https://a.aliexpress.com/_ufw1df

Güneş paneli olarak da 20w lık bi panel düşündüm.

https://urun.n11.com/gunes-enerjisi/20w-polikristal-gunes-paneli-P457578699

Şimdi sorum şu led sürücüleri biraz araştırdım ama bu ikisinin arasına uyabilecek bi tane bulamadım. Güneş paneli 18volta kadar çıkış verebiliyor. Giriş gerilimi değişken çıkışı sabit bir sürücü var mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
@FakirMaker , güneş her zaman aynı açıda olmayacağı için ve bulutlu havaları da dikkate alalım voltaj sabir kalmayacaktır. bu da bize 18 voltu vermez. panelden gelen enerjiyi dengele + doğrult + depola+ XL 4016 ile ayarla ve lambaları yak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,627
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst