Güneş Panelinde Mono-Poly Nedir?

farkole

Üye
Katılım
8 Şub 2013
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba Sayın Arkadaşım ;
Evin Çatısına 200W Yada 250W Güneş Paneli Kurmayı Düşünüyorum. Güneş Doğup Batana Kadar Aküyü Şarj Edecek. Ve Akşamları Ucuna Bağladığım Led Otomatik Şekilde Yanacak Bir Sistem Yapmak İstiyorum. İnternetten Araştırdım Lakin Aradığım Sonucu Bulamadım. Güneş Paneli Buldum Lakin Birinde Monokristal Yazıyor. Diğerinde İse Polykristal Yazıyor. Bu İkisinin Arasındaki Fark Nedir? Ben Sivasta Yaşıyorum. Yani İklim Bakımından Son 3 Senedir Fazla Soğuk Olmuyor. Güneş Panellerinin Özelliklerini Aşağıda Verdim. Voltajlar 12 Den Yüksek Ben Bunun 12V Olanınımı Bulmam Gerekiyor? 12V Aküyü Şarj Edeceğim. Şarj Regülatörüne Gerek Varmı? Bağlantı İçin Özel Bir Kabloya Gerek Varmı Ve Kablo Kesiti Kaç mm Olması Gerekiyor.. Cevapladığınız İçin Teşekkür Ederim. İyi Çalışmalar Dilerim...

Özellikleri : 250W Güneş Paneli
NOMİNAL VOLT: 31,92 VOLT DC

NOMİNAL AKIM: 7,96 AMPER

MAXİMUM VOLT: 37,73 VOLT DC

MAXİMUM AKIM: 8,52 AMPER
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba sayın farkole.
Güneş panellerinin açıklamasında şöyle yazar. Tek bir silikon kristalden imal edilen panellere mono kristal, çoklu kristallerden imal edilen panellere poli kristal denir. Daha fazla teknik detayını bilmiyorum. Ama bildiğim şu ki verim yönünden mono kristal daha iyidir. Tabi buna mukabil fiyatı da poliye göre biraz pahalıdır.
250 w. olan paneller 24 v. üzerine imal edilirler. Size 12 v. gerekliyse 2 ya da 3 adet 100 w.lık alıp, paralel bağlayabilirsiniz. 12 v. olan panellerin etiketinde 17-18 v. yazar. Bu değer boştaki gerilimdir, aküye bağlanınca akü şarj gerilimi olan 14,4 volta düşer. Şaej regülatörü mutlaka kullanılmalıdır. Akü dolduğu zaman panelden gelen elektriği boşa çıkarması için mutlaka gereklidir. Kullanılmadığı takdirde akü fazla şarj olmaktan bozulur.
Panel ile akü arası çok fazla değilse 4 mm2 kablo kullanabilirsiniz.
 
Tesekkur ederim. Fazlasiyla yardimci oldu. Elinize saglik
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst