Güneş Paneli

snn.ylmz

Üye
Katılım
14 May 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
Merhabalar ilk mesajım umarım son olmaz.

Benim 20v 20w 1.5 amp çıkış veren bir güneş panelim var sorum şu bu çıkışların surekli sabit olduğunu varsayarsak bu değerlere uygun bir cihazı arada herhangibir devre elemanı akü vs. olmadan calıstırmam mumkun olurmu.

ve son olarak cıkıştakı 20v 12 ye 1.5 amperi 2 veya uzerine yukseltme yi en uygun nasıl yaparız.voltajı dusurmek kolay ancak amper konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

iyi çalışmalar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kardeş güneş panelinin verdiği ürettiği amperin üzerine çıkamazsın amper yani verdiği güçü max. mesela 1.5 amper bunun üstüne çıkmaz düşer gereilimi (voltaj) düşürdüğünde ameri sabit tutabilirsin ancak gerilimi yükseltmek istediğinde güç kaybı olacaktır yani 1.5 amper olan amper yükselttiğin voltaja göre düşme yaşar ### çalıştırma konusuna gelince 1.5 amper çeken 20volt olan veya daha aşağısındakileride reğüle ederek kulanabilirsin tabiki bu çihaz tam 1.5 çekerse yine çalıştırman iyi olmaz mesela 1 amper çeken bi çihaz çalıştırabilirsin tabiki ara devrelerini yapmanı öneririm mesela 12 volt 1 amperlik bir çihazı çalıştırmak için araya bir röle at güneş enerjisi 12 volt güç ürettiğinde röleyi çeksin ve çalışma başlasın üretemediğinde çalışma dursun ançak güneş panelin 20 volt ise 12 voltu çok kısık bir ışıkta bile üreteçeğinden 150ma güç bile rölenin çekmesini tetikler ona göre ayarla derim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst