Güneş paneli

Katılım
25 Eyl 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.
Elektrikçi değilim ve bu işi herhangi bir ücret kazanmak için yapmıyorum tamamen hobi olarak yapıyorum. Elimde 5-6 V bir panel ve led lambalardan söktüğüm piller var. Bu piller 3x1.5 olarak paket halinde olup bunları hiç bozmayarak buna benzer olan diğer 4 grupla paralel bağladım. Elimde ne kadarlık olduğunu bilmediğim bir led lambasını yakıyor. Tabi ölçü aleti olmadığı ve kullanmayı bilmediğim için sistemle ilgili verileri söyleyemem. Bu pilleri akü niyetine kullanıp kısa bir led şerit yapmak ve bir anahtar takmak istiyorum. Anahtar olayı kolay fakat led kısmında şöyle sorularım var
Bu led için herhangi bir dönüştürücüye gerek var mı gelen voltaj yeterli olur mu
Herhangi bir direnç kullanmak gerekir mi
Veya akım koruma gibi birşey
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba. Tüm LED'lerde, smd LED'lerde ve power LED'lerde volt/akım sınırlama direnci, sürücü devre (Power LED'lerde) kullanılmak zorundadır, yoksa LED türü ne olursa direk güç kaynağıyla (akü, pil, panel /akü paralel çıkışı, vb.) arada akım sınırlama (volt/amper) elemanı yoksa mutlaka bozulur. Şerid LED'lerde chipler içinden uygun akım sınırlaması 12 volt DC'de şerid boyunca yine vardır.

Örneğin 6 volt kuru iç akülü ışıldaklardan söktüğünüz LED başlıklarında, bu LED'lerin bozulmadan 6 voltta yanabilmesi için ortak bir koruma elemanı (direnç gibi) mutlaka vardır. Güneş panelini 6 voltluk kuru bir aküyle şarj edip, bunu ayni 6 voltluk kuru aküyle bu tür ışıldaklardan sökülen 6 voltluk LED başlıklarıyla uygun amper- saat, volttaki bu akülerle rahatça yakarsınız. Yani hazır ışıldaklardan sökülen LED'lerin karışık bağlı gruplarından önce akım koruma (direnç) elemanı veya devresi mutlaka vardır, siz akü- anahtardan sonra bu kablo uçlarını doğru olarak bulup doğru voltaj ve yeterli amperi buradan uygulayarak LED gruplarını orijinal ışıldaktaki gibi çalıştırmış ve bozmamış olursunuz. Bir de 5-6 voltluk panellerle 4 voltluk (1 A'lık) küçük aküler şarj olabilir, 6 volt panel çıkışıyla 6 volt aküyü şarj edemezsiniz, panellerin çıkış voltajı 7.2 - 7.5 volt kadar 6 volt aküden önce mutlaka olmalıdır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,635
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst