Güneş paneli sistem arızası

Merhaba,

Sahada GPRS modem haberleşmesi için kullandığımız GES'te şarj regülatörü çalışmaya başladıktan birkaç saat sonra kendi kendine kapanıyor. Akü boştayken 13 volt veriyor, panel ise güneş altında 22 volt üretiyor. Şarj regülatöründe hiçbir uyarı veya arıza belirtisi görülmüyor. Şarj regülatörünü değiştirmeden tamiri mümkün müdür? İçerisinde bulunan NTC ve VDR buna neden olabilir mi?

Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar, selamlar...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
akü şarj olduğu için kapanıyor gibi gözüküyor sanki
 
akü şarj olduğu için kapanıyor gibi gözüküyor sanki


Merhaba,

Aynı sistemi kullandığım diğer istasyonlarda böyle bir sorun yok. Bu arızayı veren başka bir istasyonda şarj regülatörünü değiştirdim, düzeldi. Regülatörü tamir edebilmem mümkün mü?

Saygılar, selamlar...
 
tamirden ziyade şarj aletinin ayarı vardır belki.
standby a geç gibi...


akünüzn voltajı 13 volt gözüküyorsa akünüzü şarj ediyor demektir şarj aleti
 
2 adet 250 watt polikristial güneş paneli. 2 adet 200 amper jel akü 20 amper şarj kotrol cihazi. 1500 watt tam sünüs inverter alirsan işini görür. Marka olarak tommatech. İyidir

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst