Güneş Paneli Sarj Kontrol Cihazi Alternetifi

emre81tr

Üye
Katılım
9 Nis 2018
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar,
ben 18v 20 watt güneş paneline şu klasik Sarj regülatörleri yerine , https://urun.n11.com/elektrik-akses...ptor-3a5a85a10a125a165a20a30-amper-P390455856 bu linkteki led şerit trafolarından bağlamak, istiyorum, bu trafo 2-3 amper ve 25 watt lık bir trafo ve voltaj ayarı yapılabiliyor. Bu trafodan da aküye bağlantı yapmak istiyorum. akü 12v 9ah akü ile arasına birde sigorta koyacağım ne olur ne olmaz. sizce sarj regülatörü yerini tutar mı yada , onun yerine başka ne kullanabilirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Trafo 220 AC'yi DC'ye çevirir fakat aşırı şarj ve düşük deşarda yine kontrol devresine ihtiyacınız olacaktır! Kısaca şarj kontrol cihazı yerini tutmaz.
 
Akü şarj olduğunda durma gibi birşey söz konusu olmayacak, aküye zarar verebilir, tam olarak takibini yapman zor, bu şebekeden sürekli çalıştıracağın (veya anahtarla açtığın zamanlar) led sistemi için ugun olacaktır kanaatindeyim, yani üste yazan arkadaşın da dediği gibi, yerini tutmaz...
 
peki bu sarj kontrol cihazı yerine başka bir devre yapılamaz mı cinlilerin eline bakıyoz walla
 
peki bu sarj kontrol cihazı yerine başka bir devre yapılamaz mı cinlilerin eline bakıyoz walla
bu sorunun yanıtını zaten kendin verdin"sarj kontrol cihazı yerine başka bir devre yapılamaz" değişik türevlerde de olsa şarj kontrol cihazı şarttır. nasıl ki denizde gemiler için mendirekler varsa, nasıl ki yağmurdan, fırtınadan ve güneşten korunmak için evlerimiz varsa, sabit olmayan, değişken olan her şeyi dengelemek, korumak korunmak için belli düzenekler varsa, sabit olmayan ve daha çok depolayarak kullanabildiğimiz güneş enerjisi içinde bu düzenek yani şarj kontrol sistemi şarttır.
 
peki bu sarj kontrol cihazı yerine başka bir devre yapılamaz mı cinlilerin eline bakıyoz walla
Haklısın kardeş, çinlilerin eline kaldık maalesef. Başka devre yapılamaz olur mu, tabi ki yapılır. Adı önemli değil yapmak istediğimiz ve devrenin yapacağı iş önemli olan. Aynı işleri yerine getiren onlarca farklı devre yapılabilir. Yapılkmak istenen, şarjda belli bir volta erişildiğinde şarj akımını kesmek, bu devre üzerinden deşarj yaparken de belli bir volt altına inince deşarjı kesmek hepsi bu. Ama paranın gözü kör olsun ki bu işlevleri yapan devreyi halı hazırda en ekonomik yine çinliler yapıyor.;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst