güneş paneli kurulumu verim alınamama

800w-1200watt el aletleri 1-2 saat falandir arasi. birde buzdolabi orta boyda.

nasıl hesaplıyoruz. bu el aletleriini kaç saat kullanabileceginimi formul var mı ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu verdiğiniz bilgilere göre panellerin 4-5 saat tam verim ile güneş alması durumunda aküleri doldurması lazım. Doldurmuyorsa yeterli besleme yapmıyor demektir. Yada yeterli besleme alıyorda çabuk bitiyorsa akülerinizin ömürleri azalmıştır.
 
Mevcut panelleriniz akülerinizi güneşi tam dik alırsalar 6 saatte doldurur (tamamen boş iken). Her 1kvatsaat harcamanız bu süreyi 1 saat arttırır. Şemadaki akü bağlantısında iki eş aküyü seri bağlayın diğerini 72 amperlik ile seri bağlayın. Normalde farklı kapasitedeki aküler seri bağlanmaz. Ben bağladım oldu derseniz 72 amperlik akü ile seri bağlı 65 amperlik akü zaman içinde ilk ölen akü olacaktır. Aküleriniz tam şarz olmaz ise bir sorun çıkmaz çok uzun süreler sorunsuz kullanabilirsiniz. Hasarı azaltmak için 72 amperlik aküye sıra ile değişmeli diğer aküler takılabilir. Gündüz sarfiyatınız fazla olursa sorun çıkmaz akülerinizde yeterli gelir.
 
Solar şarj cihazının kapasitesi yetersiz gibi geldi bana, 20Ah olsa gerek ama sizin panellerden üretiminiz max 32Ah bu yüzden 30Ah akü şarj cihazı alırsanız verim alırsınız. Yada ilave bir 20Ah akü şarj cihazı bağlayıp panelleri 2-2 ayırın derim. En başta yapmanız gereken; en güneşli zamanda solar şarj cihazının kaç A çıkış verdiğini ölçmeniz gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst