güneş paneli kurulum dagramı doğrumu sizce

empire05

Üye
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
güneş paneli.jpg resimde çizdiğim diagram doğrumu ? gündüz aküyü jarz edeceim gece kullanmak için bu şekilde yapmamı söylediler biraz araştırınca kafam karıştı doğrumu acaba bu diagram?

- - - Updated - - -

güneş paneli 45 lik watt mı deniyor amper mi bilmiyorum..
akü şarz olduktan sonra şarzı kapatmamız gerekirmi?
yani güneş panelinden akülere gelen bağlantı kablosu arasında anahtar görevini otomatik olarak yapan alet ne kadar gereklidir ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Çizdiğiniz şemada bir eksik var, o da şarj kontrol cihazı. Ya da güneş paneli satıcıların deyimiyle regülatör.
Panelden gelen kabloları önce şarj kontrol cihazına giriyorsunuz, çıkış klemenslerinden de akülere bağlıyorsunuz. Aküler tam dolduğu zaman gelen enerjiyi keserek aküleri korumaya alır. Ayrıca araya anahtar koymaya gerek yok.

Güneş panelleri genellikle watt cinsinden adlandırılır. 45 w. 50 w. 100 w. gibi. Elinizdeki panel 45 w. olduğu için maksimum 3,5 amper verir. Siz 10 amperlik şarj cihazı alırsanız ilerde panelleri çoğalttığınızda da iş görür.

Tabii bu 45 w.lık enerjiyi yaz aylarında ve güneşin dik açıyla geldiği öğlen saatlerinde verir. Sabah saat 10 gibi üretime geçer fakat verim düşük olur. Ayrıca saat 16.00 dan sonra da verim düşmeye başlar, saat 18.00 gibi tamamen verimden düşer. Yani günlük yaklaşık 6-7 saat kadar enerji verir. 7 saat olarak hesaplarsak 45x7=315 w/h enerji verir gibi görünse de, sabah ve ikindi saatlerinde verim düşük olacağı için bu değerin yarısını baz almak lazım. Yani günlük 150 w/h enerji alırız.

İnverter kaybını da hesaba kattığımızda 20 w.lık tasarruflu ampülü 5-6 saat yakabiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst