Güneş paneli kesimi

mtlaktrk

Üye
Katılım
26 Eki 2014
Mesajlar
146
Puanları
1
Yaş
29
SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞLAR ELİMDE BİR SOLAR CELL(GÜNEŞ HÜCRESİ) VAR VE BU HÜCRE %22 VERİMLİ..ÇOK İYİ VOLTAJ VE AKIM VERİYOR.BEN BİR PROJE ÜSTÜNDE ÇALIŞIYORUM.BU PROJE TUBİTAĞA SUNULACAK.ELİMDE AYRICA BİR STEP UP (DC-DC YÜKSELTEÇ)DEVRESİ VAR BU DEVRE 0.9V-5V DEĞİŞKEN GİRİŞ VOLTAJINI 5V SABİT VOLT OLARAK VERİYOR.GÜNEŞ HÜCRESİNİN RESMİNİ EKTE VERİYORUM.BENİM AMACIM BU GÜNEŞ HÜCRESİNİ KULLANARAK STEP UP DEVRESİ VASITASIYLA BİRSE LİPO ŞARJ DEVRESİ YAPARAK LİTYUM POLİMER PİL ŞARJ ETMEK...BÜTÜN AMACIM BU.LAKİN BİTAKIM SORUNLARLA KARŞILAŞTIM YARDIMLARINIZA İHTİYACIM VAR BU GÜNEŞ HÜCRESİNİN ARKASINDA - VE + PUNTALARI VAR.GÜNEŞ PİLİNİN ÖLÇÜSÜ 125CMX125CMDİR.BEN BU GÜNEŞ HÜCRESİNİ LAZER TEZGAHTA KESECEĞİM ÇÜNKÜ KESMEK ZORUNDAYIM.BANA LAZIM OLAN ÖLÇÜ İSE BOYU 5CM ENİ 4 CM DİR.TAM ORTADAN Bİ DİKDÖRTGEN KESECEĞİM FAKAT + VE - Yİ NEREDEN ALACAĞIMI BİLEMİYORUM. ÇÜNKÜ KESECEĞİM NOKTA DA + VE - PUNTALAR YOK...RESİME BAKINCA DAHA İYİ ANLIYACAKSINIZ BENİ.BEN BU GÜNEŞ HÜCRESİNİN - VE + ARTISI KESTİĞİM NOKTADAN NASIL ALIRIM ?? BANA YARDIM EDİN ZOR DURUMDAYIM..!!
KESİLECEK.JPG
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kesme olmaz hücreyi ek yerinden kesmen gerekir.
piyasada 52x22.mm ölçülerinde 1.5 volt 100.ma tek hücre güneş pili mevcut fiatı 9.70.tl
kesme yerine bunu almanı tavsiye ederim. internetten alabilirsin.
 
ahnur bey yorumunuz için teşekkürler.o güneş pillerini biliyorum hatta kullandım ondan.verimli değiller ve sadece öğle vakitlerinde iyi bir verim alabiliyordum.denedim onları.yukarda resimdeki bir c60 serisi monokristal bir güneş hücresi bu hücre benim işimi fazlasıyla görüyor fakat kesmem gerekiyor bir şekilde nasıl yapacağımı bilemiyorum.
 
Kesmesi kolaydegil ustad

Kessen bile - + işini yapamaz sın
 
musakiliç bey yorumunuz için teşekkürler ama ben hücreleri kestim bile ve çalıştı
 
Kesildikten sonra çıkış voltajı yada akımında azalma olması gerekir. Eğer çalışıyorsa ve yeni haliyle işinizi görürse kullanabilirsiniz tabi.
 
Kestiğin alan yanlış bir kere.
Artı yada eksi uçların olduğu bölümlerden kestiğin zaman artı yada eksi uçlardın birini bulmuş olacaksın. ARtıya yakın yerden kesersen sadece eksi uçları bulmak zorunda kalırsın. Çalışır çalışmasına da verim kaybı olacak hücrede. Peki onu nasıl halletmeyi düşünüyorsun.
Konu 2014 müş :) Çok eskiymiş.....
 
Muflis Yahudi tüccarin eski defterleri karıştırması gibi nereden bulup çıkarıyorsunuz yıllanmış konuları.;):cool:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst