Güneş paneli ile dalgıç pompa çalıştırma

Konuya müdahil olayım :) suyunuz 3 metre aşağıda olsa da , bu suyu Yeryüzüne çıkartıp kullanma yerlerine kadar transfer etmeniz ve kullanma yerlerinde de belirli bir basınçla ( akma basıncı genelde 5 Mss olarak alınır )hizmete sunmanız gerekecek . Yani saatte 12 m3 civarında suyu kabaca söylersek minimum 15-20 Mss basınca sahip bir pompa ile basacaksınız. Böyle karakteristiği olan bir pompa ise : Q*Hm/270n formülünden hesap ile en az 1,2 kW olacaktır.
Yok her ağacın dibinde arık var salma sulama yani kuyu hemen ağaçların yaninda bi hortum ile teker teker sulamayı düşündük damlama ilerde kurulabilir belki bize su yüzeye çıksa yeter :)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Serkan bey Aleykümselam . 8 metre için de hesap yapsam 400 Watt civarı (35 amper) çıkıyor. pompa verimi 1 bile olsa yine karşılamıyor datasheet teki verileri.
 
Bilge pump 3500 gph diye youtube da aratırsanız bir video çıkıyor o video beni bu işe heveslendirdi siz de izleyebilirsiniz suyun akışı epey güzel ancak orada cok bi yükseklik yok ben bu hesaplama işini pek bilmiyorum cevaplarınızı bekliyorum :) saygılar
 
@Haldun1 Açıkçası değerleri görünce bende şaşırdım.

@Kerem1241 suyu çektiğiniz yer ile bastığınız yer arasında kaç metre fark var?
 
haldun bey hesap nasıl yapılıyor paylaşırmısınız.
400 watt değeri nasıl çıktı.
 
Soruyu yanlış sordum. Aslında mesafede önemli ancak asıl önemli olan kot farkı pompayı monte edeceğiniz yer ile suyu basacağınız borunun en yüksek mesafesi kaç metredir?
 
Yazdığım formül ile hesaplanıyor . Motor gücü (kW) = (Q ( m3/h) * Hm ( Mss ) )/ (270 * n ( verim) )
 
:)
Q nedir?
Hm nedir?
Mss nedir?
vesaire...
 
soyle sorayım.
5 metre derinden dk da 50 litre su çekmek istiyorum. motor gücü ne olmalı ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,214
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst