Güneş enerjisiyle çalışan ledli aydınlatma sistemi

electra

Üye
Katılım
22 Kas 2006
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bir proje yapmak istiyorum,güneş panelini hazır alacam.yeterli aydınlatmayı sağlayacak kadar ledleri bir araya getirip bir lamba oluşturacağım ve bu sistem güneş enerjisiyle çalışacak.Bu ledlerin ne tipte,kaç tane olacağı,nasıl bağlanacağı hakkında yeterli bilgim yok.Çıkan hesap sonucuna göre kaç voltta çalışacak ve kaç wattlık güç gerecek?Bunlara göre güneş paneli alınacak.Hesaplamasında yardımcı olursanız sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
selam electra kaç lumen bir aydınlatma istiyorsun? veya nasıl bir yeri aydınlatmayı planlıyosun? bu bilgileri verirsen sana yardımcı olabilirim.
 
arkadaşım bende senin gibi bu konu hakkında kafa patlatıyorum şu anda.

12 voltluk bir akü ile sürmek üzere 1.2 voltluk 10 adet ledi seri bağlama planım var.

böyle bir durumda akım sınırlama direnci olmadan 12 voltluk bir akünün uçlarına bu grubu bağladığımda normal bir şekilde yanmasını bekliyorum.

tek problem led lerden sadece birisi bile arızalansa diğer hepsininde yanmayacak olması.

yinede bu durumda arıza aramak ve paralel bağlantıya göre daha kolay olacak kanısındayım

bu konuda fikir paylaşabilecek arkadaşlarım varsa sevinirim
 
Arkadaşlar aydınlatma için mantar led kullanmak gerekiyor, bunuda 3led seri ucuna 100 ohm direnç bir gurup oluşturur, ve 20ma akım çeker, normal bir tasarruflu ampül ışığının aydınlatma gücünü 36 ila51led li bir gurup verebilir,buda 240ma ile 350ma arası akım çeker resim eklemeyi beceremedim yapılmış lamba resmi mevcut. ihtiyacı olan varsa mail adresine yollayabilirim
kolay gelsin
 
güneş panellerinden kaç amper çıkış verebilirsin eğer yeterli olursa power led kullan bence led sayın azalır uygun bir reflektörlede işi bitirirsin diye düşünüyorum tabi power ledler çok akım çeker 1w lık 350 miliamper çekiyor ama yagın olarak kullanılanda sn b.gizemin dediği gibi mantarled kullanılıyor gelişmelerden bizide haberdar edersen seviniriz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst