Güneş Enerjisiyle Çalışan Telefon Şarj Aleti Yaptım Fakat Bir Sorun Var

everlast47

Üye
Katılım
13 May 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar , küçük ve basit bir proje yaptım. 1W 5V 'luk bir güneş pili aldım. Usb kablosunu güneş piline fotoğraftaki gibi bağladım ; Güneş pili, bataryanın enerjisini çekmesin diye de diyot'u usb'nin kırmızı kablosuna diyotun diğer ucunu da ve güneş pilinin artı kutbuna sadece güneş pilinden bataryaya enerji aktarımı olacak şekilde lehimledim. Siyah kabloyu da eksi kutba lehimledim.
Bu şekilde projeyi tamamladım ve telefonu şarj etmek için denedim. Güneş altında şarj olduğunu gösteriyor. Bir sorun yok şarj oluyor gösteriyor ama her 10 dakikada bir şarjımdan %1 azalma oluyor. Muhtemelen güneş pili bataryamdan enerjiyi çalıyor. Fakat bu şekilde olmasın diye diyot yerleştirdim, anlayamadım işin doğrusu. Velhasıl çözemedim de. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler şimdiden..
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    120.7 KB · Görüntüleme: 83
  • 2.jpg
    2.jpg
    113.7 KB · Görüntüleme: 80
Diyodu ters koymuş olma, panel sağlam mı hala?
 
Bazı telefonlar (mesela iphone) data uçlarında da direnç (200k gibi) görmek istiyor. Sadece +ve - bağlantılar yeterli gelmeyebilir. Güç kaynağı ile 5 voltu uygula ve şarj oluyormu kontrol et.
 
Öyle direk panele bağlamakla bu iş olmaz.Araya gerilimi sabit tutacak devre lazım.
Ayrıca 1w panel çok küçük.Devamlı güneş görse bile pili doldurması günler sürer.En az 3w panel lazım belki daha fazla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,124
Mesajlar
915,205
Kullanıcılar
449,832
Son üye
SametKepenek

Yeni konular

Geri
Üst