Güneş enerjisinden elektrik üretme

azat_

Üye
Katılım
26 Ara 2013
Mesajlar
264
Puanları
1
s.a arkadaşlar bulunduğum ilde bir üretim tesisi hemen yanına güneş panelleri kurmuş güneş enerjisinden elektrik üretiyor çok hoşuma gitti . bende kendi evime böyle küçük bir sistem kurabilirmiyim mesela bizim ev güney cephe güneş hep evn içinde oraya şöyle bir bilgisayarı çalıştıracak kadar bir güneş panelşi kursak acaba nasıl olur bilgisi olan var mı acaba bu konuda ??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Form icinde size referans olabilecek bir cok konu islendi.elektrigin oldugu yerde bu isi yapmak biraz fantazi olur.cunku kurulum maliyeti birhayli fazla. Tabiki hobi olarakta yapabilirsiniz. Bunun icin gunes paneli, aku grubu ve tam sinus invertore ihtiyaciniz olacak. Tabiki once guc tesbiti yapmalisiniz.
 
Merakliysan problem yok. Buyur yap dostum. 500 watt lik sistemi 1000 tl ye kurarsin. Kurdugun sistemi 8000 saat calistiginda kendini amorti eder. Tabi bu surecte hic bir ariza soz konusu olmaz ise.
 
Kısa zamanda ömrünü yitirecek akülerin masrafıda cabası. Meraklıysan al masraf çıktıkça hevesin kaçacaktır.
 
ne kadar ekmek o kadar köfte, çok duygusalsan güney cepheni komple panel kapla :)
 
benım memleketım artvın buyuğumuz abim memlekette artvınde hesler yüzünden elektrıklerde sık sık kesılmeler oluyor yanı artvın inşaat halınde bende abime solar panellı akülü bır sistem yaptım uç yıldır elektrık kesıntılerınden etkılenmıyor aydınlatma olarak çamaşir makınesı bulaşik makınesı buzdolabı tabıı kı devre dışı kalıyor ama yaşamı etkılemıyor bunlar bence geçen uç yılda benım sistemım kendını amortı ettı hatta elektrık varkende kullandırıyorum lambalar led lamba enerjı tasarrufu için ıdeal konuyu açan arkadaş içinde bence duşunulmesı gereken konu zaman enerjıde tasarruf zamanı hatta ben eskışehırdeyım evın balkonunda solar panel var bu panelı daha verımlı çalıştırmak için güneş takıp sistemı kurmayı duşunuyorum evımde aydınlatmada led lambalar kullanıyorum iki adet 12 volt 7 A akü var solar panel 20 watt akülerı tam doldurmuyor güneş takip devresı takarsam iki aküyü full dolduracak hesabıma gore çünkü iki panel takıyorum fazla geliyor tek panel az geliyor 10 watt ılave yapıyorum akulerı dolduruyor sabıt durduğunda
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,273
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst