Güneş enerjisi

Mayyz

Üye
Katılım
19 Ara 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
25
1- çamaşir makinesi
1- bulaşık makinesi
2 - televizyon
2- leptop
2 - süpürge
1 - kombi
1- buzdolabi
1-derin dondurucu
15- lamba
Ekstira ara sıra matkap. Felan
Evde calisicka. Olan cihazlar bunlar.
Solar kontrol cihazı, panaller, invertor, ve aku hesaplaması yapabilirmisiniz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Öncelikle bu cihazların günlük çalışma sürelerini ve tüketimlerini belirle. Bunun için wattmetre adında bir cihazdan yararlanabilirsin. Bu mevsimde büyük boy derin donduruculu low-frost bir buzdolabı günlük (24 saatte) 958 watt enerji tüketti.Aynı şekilde kurutma makinesi 1 saat 49 dakika sürede 1.346 kwh enerji tüketti. Bu şekilde tüm cihazların günlük ortalama tüketimleri belirlenip aynı anda çalışıp çalışmayacaklarına göre invertör seçimi yapılabilir. Hepsinin aynı anda çalışma durumu söz konusu olacaksa sırf yüksek güçte invertör ihtiyacı haricinde yüksek kapasitede akü gurubu gerekecektir. Diğer türlü yüksek güç çeken cihazlar sırayla dikkat edilerek çalıştırılırsa 5kwh bir invertör bile yeterli olabilir. Her halükarda böyle bir sistem yüksek meblağlara çıkacaktır. Ayrıca gölge almayan, yeterince geniş bir çatı ya da alan gerekecektir.
 
Bu kadar kapsamlı bir sistem kuracaksınız plan proje konusunda dikkkat etmenizi ehil kişilere yaptırmanızı tavsiye ederim çünkü harcanan maliyet baya tuzlu olacak
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst