Güneş enerjisi ile sulama, tecrübeler

Algı böyle birşey işte! Güneş bedava ile cümleye başlayınca gerisi pek etki etmiyor.;)
Güneş bedaya yararlanmak ücrete tabi. Ayrıca amortisman için ilk yatırım haricinde arıza, panel kırılması vb. de hesaba katılmalı. Sonuçta şebekenin ulaşmadığı yerde ges mecbur ve mantıklı.
Önümüzdeki 8-15 yıl faturalarını devlete ödetmek istiyorlar :D böyle yorumladım..

Devlet baba misyonundan vazgeçip bu işleri STK lara bırakmazsa vatandaş donunun lastiğine varıncaya kadar devletten istemekten usanmaz . Aslında bu iş iki taraf için de win win bir durum . O yüzden bu işlerin hiç sonu gelmez .

Makarnaya mahkum ! ederseniz,tabiki lastiğinide ister.

Son düzenleme:
Bizim müdür b u konuda rapor istiyor :) 1 yıllık fatura topluyoruz GES talebi olan köylerden. Hazırladığım yaklaşık maliyeti kaç yılda kurtarıyor diye bakıyoruz
Özellikle kırsalda köylerde elektrik faturası 3 aydan 3 aya yazılıyor.
İnanın 3 ayda gelen elektrik faturasının neredeyse aslı astarı yok dediğiniz gibi.
Vatandaşın çoğu macera peşinde.
Geçen araç ilçemizden birisi aradı.
Güzelce anlattım izah ettim şöyle olur böyle gider kurulum dahil gayet uygun bir fiyat verdim.
Adam işi başkasına yaptırmış bir hafta sonra yanlışlıkla beni arıyor,
Ustam yaptığınız iş olmadı akşam ahıra gittim ışıklar yanmıyor diyor.
Abi anlıyorum sizi ben yapsaydım sizin işi o ışıklar sönmezdi 1 hafta demeden ama ben yapmadım dedim.

Son düzenleme:
Özellikle kırsalda köylerde elektrik faturası 3 aydan 3 aya yazılıyor.
İnanın 3 ayda gelen elektrik faturasının neredeyse aslı astarı yok dediğiniz gibi.
Vatandaşın çoğu macera peşinde.
Geçen araç ilçemizden birisi aradı.
Güzelce anlattım izah ettim şöyle olur böyle gider kurulum dahil gayet uygun bir fiyat verdim.
Adam işi başkasına yaptırmış bir hafta sonra yanlışlıkla beni arıyor,
Ustam yaptığınız iş olmadı akşam ahıra gittim ışıklar yanmıyor diyor.
Abi anlıyorum sizi ben yapsaydım sizin işi o ışıklar sönmezdi 1 hafta demeden ama ben yapmadım dedim.
Detay bilmedikleri için herkes aynı işi yapıyor gibi görüp en ucuz fiyat verenle çalışıyorlar. Mesela A firması bizim bir işimizi yapmış, (ben yoktum) arkadaşlar keşfe sürücü motor arası kabloyu yazmamışlar ( ki zaten bence sürücüyü 20 m yanındaki motor binasına koymak gerekir ve bu şartlarda en fazla 2 metre kablo çıkar) Ama sürücüyü açık alanda bir pano yapıp 20 metre mesafeyi kablo ile (alüminyum ve kesiti uygun olmayan) gitmişler. 3-4 kez şalter yanmış. İncelemeye gittim kablo alev alacak az kalmıştı. Sürücüyü motor binasına taşıdık ve panellerin altına minik bir bara panosu yerleştirip DC gerilimle motor binasına 20 metre kablo çektik. Şu an sistem sıkıntısız çalışıyor.

Zaten yakınında bina varken sürücü gibi değerli bir cihazı panel altına yerleştirmek nasıl bi mantık ben şaşırdım görünce, ayrıca motor ve yol vericisi yan yana olmalı ki hem iş güvenliği konusunda sıkıntı olmasın, hem de motor çalışıyor mu çalışmıyor mu diye gözle görmek için sürücüden yol verip bi de motorun yanına gidip bakmak gerekmesin :D

Bu hususta bir yaptırım yok sesli ve ışıklı ikaz bağlanırsa.
yaptırım yok ama mantıklı ve sağlıklı olanı yapalım diye bize teknik personel diyorlar gibime geliyor :D

ikaz mı? O da ne aaa iş güvenliği şeysi dimi :D biz bilmeyiz öyle şeyler, motoru görmeden falan çalıştırırız sıkıntı yok ya adam mı yiyecek :D

Forum istatistikleri

Konular
130,519
Kullanıcılar
453,974
Son üye
Bülent Cemil

Yeni konular

Geri