Güneş enerjisi ile sulama, tecrübeler

@Under Ground , ben mevzuatta geçiyor anlamında söylemedim. Geçtiğimiz yıllarda kuraklık dolaysıyla genelde şikayet edilen bir durum. Yeraltı sularının kullanımı arttıkça daha derinlere inmek gerekiyor. Dolaysıyla da etraftaki göller de bundan etkileniyor. Sular yer altından da çekilse vahşi sulamadan vazgeçmek gerekiyor.
Bu arada 2 dönüme yakın bahçem için, bahçede (1-2)x3x5m² ölçülerde toprağı kaldırarak ve bir naylon sererek, yağmur sularını toplayacak, kendi çapımda bir sulama havuzu yapmayı düşünüyorum.

@Under Ground , ben mevzuatta geçiyor anlamında söylemedim. Geçtiğimiz yıllarda kuraklık dolaysıyla genelde şikayet edilen bir durum. Yeraltı sularının kullanımı arttıkça daha derinlere inmek gerekiyor. Dolaysıyla da etraftaki göller de bundan etkileniyor. Sular yer altından da çekilse vahşi sulamadan vazgeçmek gerekiyor.
Yağmur=Rahmet der eski büyüklerimiz . Bak cep telefonundan uygulamaya . Peeehhh gene yağmur yağmıyor . Yağmur duası mı o ne ? Her derdini cep telefonu ile çözeceğini sanan insan whatsapp dan Allaha mesaj göndersin . Rabbim ya yağmur niye yağmuyor ? Cevap : Tövbe , istiğfar , istikamet nerede . Hemen indiriyorum Rabbim bu uygulamaları telefonuma .

Son düzenleme:
Güneş enerjisi ile yapılacak her bir proje ve iş için öncelik olarak kendini amorti etmesinden ziyade ihtiyacın giderilmesi ve ondan en iyi şekilde istifade edilmesi taraftarıyım.
Özellikle amorti kelimesini ağzına alan müşterinin kusura bakmasın işini yapmıyorum
Bizim müdür b u konuda rapor istiyor :) 1 yıllık fatura topluyoruz GES talebi olan köylerden. Hazırladığım yaklaşık maliyeti kaç yılda kurtarıyor diye bakıyoruz

Bizim müdür b u konuda rapor istiyor :) 1 yıllık fatura topluyoruz GES talebi olan köylerden. Hazırladığım yaklaşık maliyeti kaç yılda kurtarıyor diye bakıyoruz
Amortisman bedeli de ekliyorsanız herhalde çok uzak bir tarih gözüküyordur . Müdür de herhalde kıçı yamalı köylü milleti GES i ne yapacakmış diyordur arkasından .

yok hocam, faturaları inceledim aylık bin Tl ödemiyor bile, Şaka gibi olaylar..
Algı böyle birşey işte! Güneş bedava ile cümleye başlayınca gerisi pek etki etmiyor.;)
Güneş bedaya yararlanmak ücrete tabi. Ayrıca amortisman için ilk yatırım haricinde arıza, panel kırılması vb. de hesaba katılmalı. Sonuçta şebekenin ulaşmadığı yerde ges mecbur ve mantıklı.

Forum istatistikleri

Konular
130,519
Kullanıcılar
453,974
Son üye
Bülent Cemil

Yeni konular

Geri