Güneş enerjisi ile çalışan İHA projesi

sonofsunra

Üye
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Ben havacılık mühendisliğinde okuyorum. Bitirme tezi olarak "güneş enerjisi ile çalışan insansız hava aracı yapımı"nı aldım. Şu anda dizaynını yaptığımız yaptığımız uçakta üretim aşamasındayız. Planlamamıza göre üretimi 1 aya kadar bitecek. Ancak sorunumumuz güneş hücrelerinden aldığımız enerjiyi uçağın motor sistemlerine iletmeden önce düzenlenmesi ve aynı zamanda enerji fazla olduğunda bataryayı şarj edecek yada eksik olduğunda bataryadan güç çekecek. Ayrıca pillerde (maket uçaklar için kullanlan LIPO piller) kalan enerjiyi ölçecek bir ölçüm devresine ihtiyacımız olacak. Elektronik bilgim hemen hemen hiç olmadığı için bu tür bir devreyi nasıl kuracağımı bilemiyorum. Biraz araştırma yaptım ve bir mppt devresinin bu işlemleri yapmakta olduğunu gördüm; ancak bu tür bir devreyi nasıl kurarım bilemiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
evet bende o dökümana ulaştım ancak dediğim gibi elektronik bilgim az olduğu için ne yapmak gerektiğini tam olarak anlayamadım. hangi sistemi nasıl hangi parçalarla kuracağımı bilemiyorum ve bizim sistemimize uyup uymayacağınıda bilemiyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
linkii yenileyebilmee imkanıı varmıı ????? dosya yok diyorr
 
dostum sana buknuda yüzeysel olarak şöyle diyebilirim sana bu konuda pıc daha çok yardımcı olur çünkü sana lazım olan pıc tir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst