güç trafosu yüksek amper arızası

Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
35
Konum
izmir
merhabalar benim sorunum akü sarj redresörü 3trafolu var 150 dc amperlik 4 adette tristör grubu var içinde 4 hücre bağlana biliyor gecenlerde redresör içindeki 3 adet ana faz trafosundan biri yandı redresörün bağlı oldugu firma yeni trafo gönderdi biraz daha farklı bağlantılarını yaptık aynı sekilde problem su redrösrün bağlı oldugu sigortayı kaldırdıgımzda atıyor 2. veya 3 cünde kuruluyor attıgı zaman 450 amper çektigini gördük bağlantılarımız doğru eminiz kurulduktan sonrada redresörden aküye 150 amper vericeksek 250-300 amper veriyor ve sigorta attırıyor acaba neden ola
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba. Bakın,bu yanan 3 faz trafosundan birinin değişiminden sonra yeni redresörün bağlantılarını nasıl yaptığınızı gösteren resim veya şematik bir çizimi (3 fazlı tam dalga doğrultmalı redresör şemasını) eklerseniz sorununuzun sebebi daha kolay anlaşılabilir. Bir de bu anlatımınıza göre redresördeki diyotlar,tristörler,filtre elektrolitik kondansatörleri için ayrı ayrı kısa devre/açık devre testini yapıp sağlamlıklarının tam teyidi sonunda bunu bize bildiriyorsunuz. Grup akülerin şarj akımı toplamda 150 amper ve seri bağlı sigortalar 150 amperlik olarak mı seçilidir? Grup akülerini ayırarak her birinin ayrı ayrı kutup başı voltajına bir bakın.12 volttan aşırı düşük (8-9 voltta) olanları içten kısa devre arızalı olabilir,şarj akımının normal yerine çok aşırı artmasına bu nedenle sebep olmuş olabilir. Bunları yenileriyle değiştirip redresördeki sigortanın atıp atmadığına tekrar bakmanız yararlı olabilir.Kolay gelsin.
 
Yeni gelen trafonun gücü daha büyük ise, mevcut besleme/koruma sıgortanız kçüçük gelıyor olabilir.
Sn. "binbaşı" da belirttiği gibi arızayı lokalleştırmek için, her bir trafo çıkışlarını, tek tek sökün ve her seferınde yenıden enerji verin.Hangisinde atmıyorsa o dogrultma gurubu ve ya devamında arıza olabilir.
Çıkışları boşaltın, DC gerilimi ölçün hangi çıkış grubunda farklılık varsa o gurubu gerı dogru kontrol edin.
 
Tristör gurubunun enerjisini kesip/vermek bu arızaya neden olabilir.
Tristörün mutlak olarak kesmede olduğunu nereden biliyorsunuz ?
Tiristörlerin durdurma şekli nedir ? Saat (clock) sinyal geri bildirimini nereden alıyor ?
Gate plakasının(tristörün içinde) üzerinde oluşan enerjiyi (statik) nasıl alıyorsunuz ?
Devreyi enerjilerken Şebeke voltajına nasıl senkronize ediliyor ?
Tiristör beslemesinde sığa mevcutmu ? Varsa köprü dirençleri sağlam mı ?

Resim, ölçüm, katalog bilgisi vs. olmadan bir şey söylemek saçmalık olur. Eminim arkadaşların veya benim yazmadığımız bir sürü olasılık vardır...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst