Güç Trafolarında Bağlantı gruplarının önemi

kazemharme

Üye
Katılım
19 Mar 2007
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
39
Farklı Güç trafolarında bağlantı gruplarının,açılarının aynı veya farlı olması O.G. ve A.G. hatlarında ve dağıtım trafolarında ne gibi sorunlar doğurur örneklerle açıklayabilir miyiz??????
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Farklı Güç trafolarında bağlantı gruplarının,açılarının aynı veya farlı olması O.G. ve A.G. hatlarında ve dağıtım trafolarında ne gibi sorunlar doğurur örneklerle açıklayabilir miyiz??????

Sn kazemharme
Sorduğunuz bu soru ve diğerleri ana konular olup içeriği geniş ve birçok detayı olan konulardır. Bu nedenle yüzeysel bilgiler vereceğim.
Üç fazlı trafolar bağlantı gruplarına göre A,B,C ve D olmak üzere dört ana grup ve her grubun alt 3 bağlantı grubu ile toplamda 12 çeşit bağlantı elde edilir.
Üçfazlı şebekelerde sekonder devrede yıldız bağlantı kullanmanın yararı fazlar arası gerilim ile birlikte faz-nötr gerilimi elde edilebilinmesidir.Yıldız bağlantıda yıldız noktası topraklandığından sargının ancak bir ucu yüksek gerilime karşı koruma zorunluluğu vardır.
üçgen bağlantıda böyle bir olanak yoktur.Ayrıca aynı gerilim için üçgen bağalamada sarılması gereken sarım sayısı yıldıza oranla 1,73 kat fazladır, akım azaldığı için kesit düşmektedir ancak malzeme sarfı ve işçilik fazladır.Üçgen bağlantıda sargıların her iki yanıda yüksek gerilime karşı yalıtılmış olmalıdır.Buda maaliyeti olumsuz etkiler.
Yıldız-zikzak bağlantı çok dengesiz yüklü devreler için elverişlidir. İmalatında fazla malzeme kullanımı gerektirir ancak dengesiz yükleri bağlantı şeklinden dolayı sargılara yüklenmesini dağıtarak gerçekleştirdiğinden dengelediği için lüzum görülen yerlerde tercih edilir.
Son olarak farklı bağlantı şekillerine haiz trafolar ihtiyaca yönelik çözümler olup gerekli önlemler alındığı müddetçe sorun falan çıkarmazlar çözüm olurlar.
 
şönt sargılı ve ters komput özellik gösteren kaynak jenaratörleri hakkında bilgi istiyorum.Ayrıca Şönt,Komput,Ters Komput ne demektir?Lütfen teknik adam41 Yardımcı olurmusun
 
Sayın solakMehmet bahsettiğiz terimler dc makinalarda kullanılır şönt dinamo yada şönt motor paralel motor anlamı taşır endüvi sargısı ikazla paralel olan motordur.kompound ingilizce bir terim olup bileşik motor demektir yani hem paralel hemde seri motor özelliğini bir arada taşıyan makine demektir.ters kompound endüviden geçen akım paralel sargıdan geçen akımı zayıflatacak şekilde ise bu ters kompound motor yada dinamodur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,331
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst