Güç Sistemlerinde Harmoniklerin Gerçek Zamanlı Ölçüm Ve Analizi

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
Güç Sistemlerinde Harmoniklerin Gerçek Zamanlı Ölçüm Ve Analizi

ÖZET

Bu çalışmada güç sistemlerinde akım ve gerilimdeki harmoniklerin gerçek zamanlı ölçüm ve analizi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen sistem bir dağıtım panosuna bağlanarak, değişik yüklerde akım ve gerilim değerleri ölçüm transformatörleri yardımıyla ölçülerek bir veri toplama kartı aracılığıyla bilgisayara aktarılmıştır. Verilerin veri toplama kartından bilgisayara aktarılması ve bu verilerin analizi LabVIEW programı ile hazırlanan yazılım yardımıyla sağlanmıştır. Bilgisayara aktarılan bu veriler kullanılarak üç faz akım, gerilim ve temel frekans değerleri ile harmonik değerleri hesaplanmış ve bu değerler grafik olarak bilgisayar ekranında gösterilmiştir. Deneysel sonuçlar, gerçekleştirilen ölçüm düzeneğinin akım ve gerilim dalga şekillerinin analizinde kullanışlı, doğruluğu yüksek ve düşük maliyetli bir sistem olduğunu göstermiştir.
...
...
...


Devamı ekteki belgededir.
 

Ekli dosyalar

  • Güç Sistemlerinde Harmoniklerin Gerçek Zamanlı Ölçüm Ve Analizi.rar
    555.2 KB · Görüntüleme: 161
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst