Güç kaynağı - yanıp sönen ışık (leadshine leadshine sps487)

gog

Üye
Katılım
27 Kas 2016
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
35
selamlar, cnc'yi son kullandığımda(3 gün önce, 15-20 dk çalıştı sadece) bi sorunu yoktu, bugün çalıştığında x ekseni hareket etmedi, düşük hızda komut verdiğimde ise kesik kesik hareket etti. önce step ya da sürücüde sorun olabileceğini düşünürken güç kaynağının ışığının yanıp söndüğünü farkettim. aynı güç kaynağından bir tane daha var y ve z ekseni motorlarını besleyen, onun ışığı sürekli yeşil yanıyor). güç kaynağını mı değiştirmem gerek? bu soruna ne sebep olabilir?

video: https://photos.app.goo.gl/GeMBJcmTGAUJmtu59
 
Öncelikle çıkış bağlantınızı sökerek kontrol edin, düzelirse sıkıntı yani kısadvere vardır, değişiklik yoksa tamir ettirmeyi düşünebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: gog
Ariza güç kaynağında , anliyorsaniz içini açıp cikistaki büyük kapasiteli elektrolitik kondansatorleri kontrol ediniz.Muhtemelen kondansatör kısa devre olmuştur, yenilemek gerekir.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: gog
teşekkürler cevaplar için. yarın bakabilecem en erken. önce çıkışları söküp sorunun güç kaynağından kaynaklı olduğundan emin olayım. her türlü kısa devre aramam gerekiyor anladığım kadarıyla.
 
bugün gittim ve çalışıyordu.
bi noktada kapatmam gerekti ve çalıştırdığımda tekrar aynı arızayı verdi.
güç kaynağının çıkışlarını çıkardığımda ışığı normal yandı her defasında. elektriği kesip kısa süre sonra tekrar çalıştırınca arıza veriyor gibi geldi bugün, 5-10 dk bekleyince normal çalışıyor tekrardan. ama arızayı ilk verdiğinde üç gün kapalı kalmıştı, o zaman arıza vermemeliydi bu mantıkla.
kontrol kartı bağlantısını kestiğimde düzelme olmadı. sürücü ile motor bağlantısını kesmeyi denemedim, o şimdi aklıma geldi, daha sonra onu da denerim.

bazen çalışıp, bazen bu gidip gelme olayını yapmasının sebebi ne olabilir?
 
Merhaba. 1-Muhtemelen X ekseninde hızlı harekette mekanik bir sıkışmanın olması, güç kaynağının bu anda gücü vermekte zorlanıp bu alarmı yakabilmesi, 2- Veya bu güç kaynağının PCB'sinde soğuk lehim bulunması, bu soğuk lehimin sürücü karttan servo motora tam güç verildiği anlarda tekrar tetiklenmesidir. Sıkıntının boştayken değil (çıkış uçları tam boşa alındığında değil) X eksenindeki normal hareketinde yanıp sönmenin (alarmın) olması, yavaş (tedrici) hareketinde ise olmaması, bir soğuk lehimin güç kaynağında bu özel şartlarda tetiklenerek olabilmesi ihtimalini düşündürüyor. Bu bulmacayı (sıkıntıyı) bu mantıkla düşünerek çözmeye çalıştım. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
güç kaynağındandı problem(diğer güç kaynağıyla yerlerini değiştirip denediğimde emin olmuştum). bir anlayana götürmüştüm, konuşma fırsatımız olmadı ama kutupsuz kapasitörlerin birini değiştirmiş görebildiğim kadarıyla. bugün sorun çıkarmadı hıç.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst