Güç kaynağı sigorta attırıyor

tamamdır üstad anladım, bu arada yangınlar için geçmiş olsun.
yangınlar için tüm Türkiye'ye geçmiş olsun. yanan sadece ağaçlar değil, yok olan yaban hayatı, masum canlar yok olan doğadır. benim ev ateşten uzakta ben sadece dumanını gördüm dağlar binalar ardından ama yanan yerlerde zamanında çok gezdim. yazık gerçekten çok yazık oldu. eğer yapan insanoğlu ise o da ateşler içinde yansın.
 
Fotoğraflar sırasıyla:
1- Önden görünüşü
2- Arkadan görünüşü
3- Primer tarafı
4- Sekonder tarafı

IMG_20210803_000602.jpg
IMG_20210803_000613.jpg
IMG_20210803_000631.jpg
IMG_20210803_000645.jpg
 
bak şimdi dodo kardeş ben kendimi ne uyanık ne de akıllı olarak görürüm. gir sıradan bütün bileşenleri ölç. (ben olsam öyle yaparım devre olayını fazla bilmem çünkü) orada ölçemeyeceğin tek şey trafo, ölçersinde yanıltır. bir de kristal var bir tane. bak ben her zaman her yerde derim "tamirciyim" diye gir baştan sona arızalıyı bu değiştir çalışın. çalışmazsa beni aşan bir durumdur yani olmaz veya ben yapamam, veya yenisini al daha kolay-ucuz. şimdi senin elinde ölçü aleti varsa ve sen ölçmeden arıza nedir diye soruyorsan ...
 
Paskomya bey; Görsel istemişsiniz gönderdim. Ölçmemiş olsam zaten kondansatör değiştirmezdim, benim forumdaki ustalara sorduğum şey şu, niye üzerindeki cam sigorta değil de bina sigortasını attırıyor, onun sebebini bilsem ona göre bir yol izliycem. Yoksa ben de biliyorum tek tek komponentleri ölçmeyi, ki devre üzerinde yanıltacağını düşündüğümden devreden söküp ölçtüm, tekrar lehimledim.
 
Selam. Zayıf bir ihtimal de olsa, sigortadan önceki besleme kısımda bir kısa devre olabilir mi diye düşündüm bir an. Yani 220 giriş konnektörü hatta besleme kablosu içten bir kısa devre yapıyor olabilir mi?
Seri lamba üzerinden besleme yaptınız mı? Yaptiysaniz lamba ne tepki verdi?
 
Merhaba ustalar, dediğiniz gibi yaptım, kabloyu güç kaynağına bağlamadan prize taktım 1-0 anahtarı ile açık kapalı yaptım ancak sigorta arttırmadı. Değişik bir arıza ilk kez gördüm bende.
Seri lamba ile denemedim. Bir de o şekilde bakmaya çalışıcam.
 
Olcu aleti ile smps in giriş uçlarına bakın kaç ohm.

Kısa devre mi?
 
Köprü diyotu da kontrol edin (Blok kondansatörün hemen yanındaki diyotlar), 220VAC girişindeki 2 diyottan bir tanesi kısadevre olmuş olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst