Güç kaynağı devrem

Akım sınırlama direnci resimdeki 0.47 ohm luk direnç. Eğer akımı okuyan opampta sorun var ise direnci kısa devre etmek bişeyi değiştireceğini sanmıyorum. Ama sorun dirençte ise evet o zaman işe yarayacaktır. Ama o direncin kolay kolay bozulacağını sanmam.

Burada ana sorun devrenin çıkıından geri voltaj gelmesi. Böyle veya benzeri durumlarda ilk şüphelenilecek nokta güç yarı iletkenleri sonrasında diğer yarı iletkenler.

O yüzden hala çıkış güç transistöründen ve çıkıtaki diyottan şüpheleniyorum.

Eğer akım sınırlamayı by pass ettiğinde akım yükselirse yada normal bir mertebeye gelirse öncelikle bu yoğunlaşmak daha doğru olur diye düşünüyorum.

Geçmişte 2N3055 transistörlü kendi yaptığım güç kaynağında akü şarj ederken bu durumla bende karşılaştım. Araya diyot eklememiştim akım geriden gelip fanı beslemişti. Ama sonradan bir sorunla karşılaşmadım, hasar vermemişti.

Haldun hocam çıkış transistörü üzerini okuyabilse iyi olur.

Saygılar....
 
Evet haklısınız.

Aslında bir çok şey olabilir. Ölçümleri yapıp sonucu yazarsa ona göre hareket ve yorum yapabiliriz.
 
Günaydın sayın @Serkan_48 , @-Acemi- . Çıkış transistörü üzerinde D 1047 yazısını okuyabiliyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu devreye ait bir şema yok mu?
 
Günaydın Sayın Toyer . Maalesef şeması yok bende. Aliexpress ten diy kit olarak aldım ve montajladım . Bu gün Konya sokağa gidip Serkan beyin önerdiklerini alacağım
 
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1481113930.040195.jpg

Serkan bey merhaba , dediklerinizi aldım . Akşam deneyeceğim inşallah . Teşekkürler
 
Sanırım bu aldığınız Patates diye geçen orijinal olmayan transistör. Orijinal olanları yanlış hatırlamıyorsam farklı fiyattan satıyorlardı. Ama kullandım bir sorun olmuyor. Isı iletim macunu da alsaydınız keşke Haldun Bey, elinizde var mı?
 
Iletim macunu var elimde mevcut sayın Acemi
 
Sayın Serkan , sayın acemi , yukarda Bahsettiğiniz ana büyük kondansatörün kutupları arasındaki fark Yük bağlı ikende , Boşta ikende değişmiyor 32 volt. Çıkış Transistörünün D1047 sini okuyabiliyorum.
 
Son dakika : 2N3773 ü taktım ama sonuç değişmedi arkadaşlar. Birde çıkışa yakın D882 Transistör var . O yanmış olabilir mi . Yanık olup olmadığını Digital Ölçü aleti ile nasıl ölçebilirim ?
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,609
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst