Güç Kaybı

mrtorque

Üye
Katılım
4 Ocak 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
:confused:Merhaba arkadaşlar PC güç kaynağının +12V çıkışına birbirine paralel bağlı iki adet ampul bağladım. Elimde iki adet pens tipi Watt metre mevcut bunlardan birisinde DC Watt özelliği mevcut Ölçüm değerleri aşağıdaki gibidir.

DC Ölçüm

Gerilim(V) 11.4V
Akım (A) 5.25A
Güç (W) 60W

AC Ölçüm

Gerilim (V) 200V
Akım (A) 0.47A
Gerçek Güç (W) 72W
Görünen Güç(VA) 94VA
Reaktif Güç(VAR) 61VAR
Güç faktörü(%) 0.77

bu değerle bakacak olursak, yanılmıyorsam gücün %77 sini kullanıyor boşa harcanan gücün değeri 16.56W mıdır, verimlilik te %83 mü olur sadece kaynağın +12V yük uyguladım

İlginiz için teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yok be kuzum seni yemişler verim senin pc de 0,77 yani bundan başka birşey arama ayrıca verim 0,8 olacak diye bir kural yok hem bu lambaların çekeceği akımlada ilgili ki 0,5 bile çıkabilirdi en önemlisi hiçbir makina %100 vermez düşün benzinli ve dizel (otogazlı dahil) %20 verime ulaşıyor sende %77 daha ne istiyorsun ferrari mi?bu arada 25 beygirlik elektrik motoru 100 beygirlik içten yanmalı motorla aynı performansı verir anlarsınya
 
%77 verim değil, güç faktörüdür. Belirtilen değer(pf değilse) cosinusfi değeridir. görünen güç ile güç faktörünü çarptığınızda, gerçek gücü hesaplamış olacaksınız.
Bu arada, pens tipi wattmetreniz çok güzelmiş. Güle güle kullanın.
 
güç faktörü makinanın verimini belirlemiyor demek haa hııımmm ozaman kandırıldık makinalar %100 verir fazlasını kesin devlet bizden saklıyor
 
Biliyorsan konuş ibret alalım.
Güç faktörü aktif güç ile reaktif güç vektörleri arasındaki açının cosinüsünün, THD(I) ile ilişkilendirilmiş halidir. Verim= alınan güç/ verilen güçtür.
Reaktif gücün verimle ilgisi, verilen güç kısmının içinde olmasından ibarettir. Verimi etkileyen başka şeyler vardır. ısı kaybı, sürtünme kaybı gibi.
Aslında uzunca açıklamıştım . ama yazıyı gönderirken bağlantıda sorun oldu. Yeniden yazmaya da üşeniyorum.
Güç kaynağında güç faktörü= 0,77 yazıyorsa, bu ya cosinüsfi yi ifade eder, ya da cosinüsfi nin THD(I) ile yani harmoniklerle ilişkilendirilmiş hali olan güç faktörünü ifade eder. Buradan verimin %77 olduğu sonucuna varacak, hiç bir bilimsel açıklama yoktur. Aksini iddia ediyorsanız, formüllerinizi konuşturunuz, reel şeyler yazınız.
Güç kaynağı alırken, güç faktörü yüksek olanını tercih etmeniz, daha az harmonik ürettmenize ya da daha az reaktif güç harcamanıza yardımcı olur. Ev kullanıcılarında birim başına reaktif güç tahsil edilmediğinden, ödeyeceğiniz elektrik faturası ile alakalı bir değişim olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst