Güç Kalitesi Teknik Kılavuzu

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
Güç Kalitesi Teknik Kılavuzu

Elektriğin özelliklerinden birisi de bazı karakteristiklerinin sadece elektrik üreticisi / dağıtıcısına değil, aynı zamanda cihaz imalatçıları ile bunu kullanan müşterilere de dayanmasıdır. Piyasada yer alan oyuncuların büyük bir çoğunluğu, kullanılan terminoloji ve tanımlamaların zaman zaman hatalı olması nedeniyle, bu konunun neden böylesine karmaşık olduğunu ancak kısmen açıklayabilmektedir.

Bu “Teknik Kılavuz” kitapçığının amacı, bu konu başlığı ile ilgili olarak uzmanlar ile uzman olmayanlar olduğu kadar müşteriler, üreticiler, tesisatçılar, tasarımcılar ve distribütörler arasında yaşanan alışverişlerin kolaylaştırılmasıdır. Açık bir terminoloji kullanılarak karışıklıklardan kaçınılmıştır. Burada, Güç Kalitesinde (GK) düşüşe neden olan temel olaylar ile bunların kaynağı, cihazla ilgili sonuçlar ve temel çözümler açıklanmaktadır. Güç kalitesinin farklı amaçlar doğrultusunda ölçülmesi için gereken metodoloji yine burada açıklanmaktadır. Çözümlerin uygulanması için pratik örnekler verilen bu kitapçıkta, ihtiyaçlar doğrultusunda en yüksek kalitede güç kaynağı elde etmek amacıyla, kullanıcıların sadece en iyi pratikleri kullanmasının ve doğru metodolojiyi (Teşhis etme, araştırma, çözüm, uygulama Bakım) uygulamasının gerekliliğini gösterilmektedir.
...
...
...


Devamı ekteki belgededir.
 

Ekli dosyalar

  • Güç Kalitesi.rar
    327.1 KB · Görüntüleme: 540
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bir sorum olacak ama bi ödevim var konu şu : elektrik şebekesindeki güç kalitsi nedir bunların ölçümünde kullanılan aletler nelerdir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst