Güç faktörü değeri

Utopia44

Üye
Katılım
30 Ara 2020
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
28
Selamlar. Acaba güç faktörünü 1 olarak kabul etmemle, 0.8 almam arasında nasıl bir değişiklik olur? Çok büyük bir fatura değişikliği olur mu?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Faturadaki değişiklikten kastınız nedir acaba? Biraz daha açabilir misiniz?
 
Fiyat olarak hocam. 1 olarak kabul edersem faturada ne kadar fiyat farkı olur acaba? Yoksa çok yanlış bir soru mu soruyorum. Öyleyse kusura bakmayın, kafama takıldı da.
 
Yok hocam yanlışlığından değil de ne anlatmak istediğinizi algılayamadım. Evlerde güç katsayısının 0,8 veya 1 olmasından kaynaklı herhangi bir bedel ödemezsiniz. Evlerde reaktif tüketim faturaya yansımaz. İşletmelerde de belli değerlere kadar yine reaktif tüketim için bedel ödemezsiniz ancak sınır değerleri aşarsanız o zaman faturanıza bedel yansıtılır. İşletmelerde güç katsayısını 1 e yaklaştırmak için kompanzasyon denilen sistem kullanılır.
 
Peki hocam 0.8 ve 1 arasında çok büyük fatura farkı oluşur mu? Fabrikalar için
 
Dediğim gibi sınır değerleri aşmanız durumunda reaktif tüketim değerinize bağlı olarak ekstra reaktif tüketim bedeli ile karşılaşırsınız. Reaktif tüketim miktarınıza bağlı olarak ciddi meblağlarla karşılaşabilirsiniz. 0,8 değeri işletme için kabul edilemez. Bu değer 0,95-1 arasında olmalıdır.
 
Bildiğim kadarıyla bir yıl içinde bir seferlik reaktif aşımdan dolayı gelen faturayı iptal ettirebiliyorsunuz. Ama ikici sefere faturayı ödersiniz.
 
Çok teşekkür ederim hocam. Çok işime yarayacak bu bilgiler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst