Güç Elektroniği Final Sorusu Yardım lütfen!!

eltorito

Üye
Katılım
4 Ocak 2011
Mesajlar
16
Puanları
1
Bir fazlı a.a kıyıcısı üzerinden beslenen saf ENDÜKTİF bir yükün akımının ani ve efektif değerini ateşleme açısına bağlı olarak veren ifadeleri elde ediniz??

Arkadaşlar basit bir soru sanırım, ama çelişkili cevaplar alıyorum, yardımcı olabilir misiniz???


ekstra olarak ''statik var generatörü'' uygulaması hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.


şimdiden teşekkürler yardımlarınız için..

Yardım bekliorumm!!! Basit 2 tane denklem olması lazımm
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ieff=Im/π[π-α+sin⁡^2α/2]^0,5 olarak hatırlıyorum :)
 
1/L integral V.d(wt) diye bir yol göstermesi de var.
 
merhaba;
1.sorunuz için elimde çok kısa ama işinizi görecek küçük bir sunu var isterseniz size gönderirim ama nasıl göndereceğimi yazın çünkü foruma nasıl bişey yüklenir bilmiyorum belki mail inze gönderebilirim.
2.sorunuza geleyim
sitatik var sistemi güç elektroniği devrelerinin kullanıldığı kompanzasyon sistemidir bir sistemde gerilim anma değerinin yüzde 5 ila 10 u arasında olması istenir ve bunun için çalışılır 3 fazlı sistemin dengeli yüklenmesi gerkir eğer dengesiz yüklerseniz ilave kayıplar ve generatör türbinlerin de moment salınımalrı ortaya çıkar ki istenmez.sitemde sürekli indüktif yükler vardır ve şebekede geriilim düşümüne en önemli neden reaktif yüklerdir.eğer endüktif yükte bir artış olursa akımın aktif bileşeni değişmese bile reaktif bileşen değişecek ve bu uç gerilimin azalmasına neden olacaktır.ve aktif akım sabit olduğu için aktif güç de azalmaktadır.bu değişimi lütfen küçük bir reaktif yük artışı şeklinde hayal edin...... bunlar büyük problemler işetmelerde yükün reaktif güç ihtiyacını dengelemek için kondansatörler tasarlanır ve bunlar mekanik anahtarlarla siteme alınıp çıkarılır bizim amacımız reaktif güç ihtiyacını mekanik bir düzenden daha hızlı karşılık verebilmektir işte tristörler statik var generatörleri bu amaçla kullanılır en yaygın yerleri ark fırını( okul gezi düzenlemişti ama ne yazıkki katılamamıştım) ayrıca işetmelerde dinamik gerilim ayarı yapmak içinde kullanılır yukarıda bahsettim
umarım faydalı olur
 
size mailin gelmiş olması lazım yardımlarınız için teşekkürler, sunuyu bekliorum
 
arkadaşlar sorunun 1.ci kısmı için hala net bir ifade bulamadım, mohan da da bulamadım. siz de varsa rica ediyorum.Bir fazlı a.a kıyıcısından beslenen Endüktif yükün ani ve efektif akım değeri nedir?

RİCA EDİYORUM TAM OLARAK BİLEN VARSA LÜTFEN YARDIM ETSİN!!
 
arkadaşlar sorunun 1.ci kısmı için hala net bir ifade bulamadım, mohan da da bulamadım. siz de varsa rica ediyorum.Bir fazlı a.a kıyıcısından beslenen Endüktif yükün ani ve efektif akım değeri nedir?

RİCA EDİYORUM TAM OLARAK BİLEN VARSA LÜTFEN YARDIM ETSİN!!

Azmi hocanın talebesine yakışmadı burda yalvarmak
 
Azmi hocanın talebesine yakışmadı burda yalvarmak

yalvarmak derken güldürmeyin:)

bir bilgiye ulaşmaya çalışmak bilen birinden yardım istemek yalvarmak olmasa gerek, soru hakkında bi fikrin olup yardım etmektense veya görmezden gelmektense böyle kendini göstermeye çalışmak biraz saçma sanırım..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,857
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst