Güç artımında talep faktörü

Katılım
23 May 2016
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
43
Mevcut bir tesisin elektrik projesinde;

Kurulu güç 1.000 kW,
Talep faktörü 0,6 alınmış ve talep güç 600 kW,
Bu talep güce istinaden seçilen trafo 800 kVA,

olsun.

Bu tesisin son 2 yıldaki elektrik tüketimine veya demand değerine bakıldığında ise maksimum çekilen gücün 400 kVA olduğu görülsün.

Sorum şu.

Tesise ilave güç olarak bir güç eklenmesi durumunda;

Talep faktörü yine 0,6 üzerinden mi alınır yoksa
Tesisin son 2 yıl içinde en yüklü durumuna göre mi alınır? (0,4)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Neyin ne ile carpılacağının pek bir önemı yok..önemli olan mevcut trafo ihtiyacı karşılayacak mı yoksa yeni trafo mu gerekecek..
 
ileriye dönük sistemde sıkıntı olmaması için bazen talep faktörünü 1,25 olarak aldığımız oldu. kurulu güce göre trafo seçtiğimiz de oldu. talep faktörünü alırken aynı anca çalışacak makinaların toplam güçlerini göz önünde bulundurmanız gerekir.
 
sıkıntı olmaması için bazen talep faktörünü 1,25 olarak aldığımız oldu.

Talep Katsayısı: Belirli bir zaman aralığında bir tesisin veya tesisler grubunun maksimum talep gücünün, bu tesis(-ler)in toplam kurulu gücüne oranı

şeklinde tanımlanmış. Bu durumda bu oran asla 1'den büyük olmamalı, öyle değil mi? ve bu oranı fiziki duruma göre belirlemek(mesela son 2 yıldaki maksimum demanda göre) mantıklı değil mi?
 
ilerde güç artımı olduğunda trafo deplase etmenin maliyeti tek bir ihale ile trafo tesis etmekten yüksektir. ister talep faktörünü 1,25 yapılır isterse yedek güç gösterilerek trafo gücü yüksek tutulur aynı kapıya çıkar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst