Güç artış işlemi

snakerf

Üye
Katılım
4 Kas 2009
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
36
Mrb. kurulu gücü 15kw'ı aşan tesislerde bildiğiniz üzere kombi sayaç takılmaktadır. Bir elektrikçi olarak farklı şehirlerde bu işlemleri yürütmekteyim.
Başımdan geeçenler ise

Önce yeni bir tadilat veya son durum projesi ile kurulu gücü 15 kw ve üstü gösteriyoruz ve projeyi yetkili dağıtım kuruluşuna onaylatıyoruz. Buraya kadar işler normal. Burdan sonra farklı alternatifler ortaya çıkıyor.

1 - Onaylı proje ve abonelik dosyasıyla güç artışı için tesisat muayene talebi alıyoruz.
2 - Dosyamız tamamsa yetkili dağıtım kuruluşu bize bir tutanak ile yeni kombi sayacımızı veriyor. (Kaldı ki sayaç takma görevi onların, her neyse )
3 - Gidip elektrikçi ile birlikte eski aktif sayacı söküp yeni kombi sayacı takıyoruz.
4- Randevu günü gelen tesisat kontrol memuru sayacı mühürlüyor ve iç tesisat kontrol formu doldurup dosyamıza ekledikten sonra, yeni reaktif müşterisi olmak için tekrar abonelik işlerine başlıyoruz.


Burada çıkan sorunlar
- Yetkili dağıtım kuruluşu sayacı size veriyor, takın ama kesinlikle randevu günü gelip ben kontrol etmedikten sonra enerji vermeyin yoksa tutanak tutarım ceza ödersiniz diyor.
Zaten biz aboneyiz, bu tutanak tutma hakları var mı ? Günlerce enerjisiz kalan bir iş yeri maduriyet oluşuyor.

- Yada yetkili dağıtım kuruluşu sayacı size veriyor, diyor ki enerji verip vermemeniz size kalmış, enerjiyi veriyoruz, tesisat kontrol memuru randevu günü gelip sayacı enerjisiz bir şekilde mühürleyip iç tesisat kontrol formu veriyor. Dosyanıza ekleyip, abone olun bizim ekiplerimiz enerjiyi açacak diyor. Gidip abone oluyoruz tekrar, açma kapama ekibi 3 gün içinde anca geliyor.

Zaten abone olunan bir yer için bu elektrik kesinti yapma hakları var mı sizce ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
meydanı boş bulunça istedikleri gibi at koşturuyorlar.
bütün kurumlar böyle ama işinin yürümesi için birşey diyemuyorsun.
 
Bu işler herhalde dağıtım piyasasındaki çok başlılıktan kaynaklanıyor. Eskiden TEDAŞ ın yaptığı işi yapan bir sürü şirket türedi...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst