görüntü işleme kamera sitemine pır sensörü ilave etmek

Katılım
2 Mar 2012
Mesajlar
13
Puanları
1
arkadaşlar elimde bulunan bir proje var(görüntü işleme sistemini kullanarak bir yün fabrikasındaki yumakların rengini vesaire ayırt etmeye yarıyan). Benim takıldığım nokta bu sşsteme pır sensörlü bir devre ilave etmek istiyorum takıldığım nokta kameraya direk pır sensörlü dereyi eklediğimde bulursam yanı yada yaparsam direk çalıştırma gibi bir olasılıgım varmıdır yada bilgisi olan yardım edebilirmi şimdiden teşekkürler.
 
sadece mantık yürüteceğim,
görüntü işleme yazılımını tetiklemek için pır dedektörün kontağından alacağın anahtarlamalarla herhangi bir portttan okuma yapabilirsin heralde..
ya da kameranın enerji beslemesini pır kontağı üzerinden alsan sadece pır algıladığında kamera enerji alıp görüntü verse?
 
hocam dedıgınız mantığı dusundum olucak gıbıme gelıyor benımde ama denıycem bunu pekı elınızde pır sendör devresi mevcutmudur?? TESEKKURLER
 
pir sensörün calısma mantıgı sıcaklıgın hareketini algılamaktır.(asıl üretilme amacı sıcaklıgın temassız ölcümü).aynı sıcaklıkta cismi önünde hareket ettirdiginizde hicbir algılama yapmaz.buna dikkat etmenizi öneririm.
 
Hareketi yazılım ile algılamayı neden denemiyorsun ? Kamera ip mi webcam mi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst