Gök Gürültülü Havalarda Kaçak Akım Rölesinin Atması

Katılım
4 Ağu 2018
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
36
Herkese Merhabalar;

Daireme ilk taşındığımda yalnızca bina gişirinde bulunan panoda çin malı kaçak akım rölesi yer alıyordu(30ma'lik).Bu durumda olur olmaz yerlerde atıyordu.Ardından ben bütün sigortaları ve kaçak akım rölesini siemens marka ile değiştirdim.Daire içerisindeki sigorta kutusuna 30ma kaçak akım,daire girişindeki panoya 300ma değerinde kaçak akım röleleri taktım.Bu değişikliklerden sonra sistem sorunsuz olarak çalışıyordu.Lakin bu sabah gökgürültülü sağnak yağışlı bir hava vardı ve uyandığımda kaçak akım rölesinin atmış olduğunu gördüm(Daire içerisindeki 30ma olan).Bu gibi durumlarda B,F,S,Si tipi kaçak akım röleleri tavsiye edilmiş ancak internetde okadar aramama rağmen bu tip kaçak akım rölelerini bulamadım.Bu tarz durumlar için farklı çözümler var mı?

Daha öncesinde buna benzer bir olay yüzünden derin dondurucuda bulunan gıdaları kaybetmiştik.Aynı durumu tekrar yaşamak istemiyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sami Bey yanıtınız için teşekkür ederim.Her iki kaçak akım rölesinide bu sınıflar ile değiştirmek gerekir mi yoksa sadece daire içerisindekini bu sınıflarda yapmam yeterli olur mu?
 
Daire içinin mutlaka değiştirilmesi gerekir.
300mA liğin mutlaka selektif tip olması ge-
rekir.Durumunuz uygunsa onunda bağışık
tip olmasında yarar var.Değiştirmek iste-
mezseniz,olayı gözlemledikten sonra ! tek-
rar karar verebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
300ma olanda 2 kutuplu Sami Bey.Yardımlarınız için teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,216
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst