Güneş paneli ev sistemi

bekirus

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
64
Konum
Antalya
Değerli arkadaşlar kendi evimde kullandığım Güneş paneli sistemini kabaca maaliyetiyle sizlere sunuyorum.
Şerit ledlerle tüm ev aydınlatmasını yapıyorum 100 Wat lık LCD TV ve 140 Wat lık Buzdolabımı kesintisiz çalıştırabiliyorum.
1 yıldan fazla bir süre ben çıkma parçalarla maaliyeti düşürdüm. İnternetten takip ederek zamanla ucuz bulduğum panel ve aküleri ilave ederek gücü arttırdım. Sizlerde yapabilirsiniz. Kurulum basit internetten aratarak parçaları toplayabilirsiniz. Teknik destek konusunda mesaj ve telefonuma ulaşabilirsiniz. Hadi kolay gelsin.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bekirus üstadım emeğinize sağlık çok güzel paylaşım olmuş.Hocam beş katlı bir binanın 2 . katında kalıyorum ve dairem güneşin doğuşundan batışına kadar güneş görüyor.Bende güneş paneli düşünüyorum en azından hobi amaçlı aydınlatmada kullanacağım fakat güneş panellerini duvara monte edilen uydu çanakları gibi dış çephe duvaramı monte edeyim,böyle olunca güvenlik,teknik vs. açısından ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilirim.Ayrıca mahsuru yoksa ev içi aydınlatma fotoğraflarından koyabilirmisiniz? En ucuz veya sizin tavsiye edeceğiniz(tecrübelerinize istinaden) güneş panelleri ve diğer techizatı nasıl temin edebiliriz?Hayırlı Ramazanlar dileği ile.....
 
solar regulatör elektronik pazajlarında varmıdır acaba.
 
Bilgiler için teşekkürler. Sormak istediğim birşey var. Örneğin Üretilen elektrik 30w İhtiyaç 100w olsun. Aradaki fark tedaşdan alınacak. Böyle bir durumda invertör çıkışı ile tedaş elektriğinin senkroniz olması gerekiyor. ( Büyük işletmelerde senkron ünitesi ile bu sorun gideriliyor ) Ev için ne kullanılabilir?
 
Merhaba Arkadaşlar Elektiriğe dogal gaza beklenen zamlardan sonra Solar enerji üretimi önemini dahada arttırıyor. yuakrıda bahsettiğim sistemde kolayca temin edilebilir halde asgari 300 TL gibi masrafla sadece konut aydınlatmanızdan ayda 20 TL tasarruf edebilirsiniz. Alış veriş sitelerinden gittigiyor.com , sahibinden.com bu parçaları temin edebilirsiniz.
Meraklı elektrikçi arkadaşımızın cevabı biraz geç olacak ama Panelleri güneş gören heryere monte edebiliriz 30-45 derece açıyla güneşe bakmalı montaj aparatları rüzgara fırtınaya dayanıklı olmalı.
Üretim fazlasını dağıtım şirketlerine satma konusu şu ana kadar konut kullanıcılarından satış yapan yok. Böyle bir girişimde bulunmak isteyenler sistemi kurmadan önce Tedaş veya özel dağıtım şirketiyle görüşmeli teknik şartnameye göre sistemi kurmalı. Böyle bir şartname konusunda dağıtım şirketleri ne kadar yardımcı olur bilemem. Yalnız 40 dereden 40 getirtirler onu bilirim. Hangi tip panel hangi tip akü. hangi tip invertör tüm teçhizatın şartnameye uygun olması lazım buda sistem maaliyetini çok arttır. Şimdilik sistem oturasıya kadar konut üreticileri böyle bir girişimde bulunmasın derim.
Yama 9 arkadaşımızın cevabı sistemi fazla elektriği satacak şekilde kurmak lazım sizin dediğiniz sistemi büyük işletmeler kuruyor. Konut kullanıcıları şimdilik ürettiğini bağımsız kullanmalıdır yani tüketimin tamamına yetmiyorsa. Üretiminin yettiği kısmını bağımsız yetmeyen kısmını tedaştan kullanmalı misal aydınlatmaya yetiyorsa aydınlatmada prizden tüketilenleride tedaştan kullanabilir.
 
valla çok güzel ve aslında üzerinde düşünülmesi gereken bir paylaşım olmuş özellikle son zamlardan sonra.
 
bilgi için teşekkürler
 
paylaşımlar için çok teşekkür ederim,ancak nu konuda bilgi ve birikimi olan arkadaşlar daha detaylı ve örnekli paylaşımlar yapabilirlerse çak daha güzel olur kanatindeyim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,630
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst