GÜNEŞ ENERJİSİNDE 7 MİLYAR DOLARLIK BÜYÜK YATIRIM

Katılım
14 Ocak 2009
Mesajlar
559
Puanları
6
Yaş
55
Konum
Seyitömer Termik santralı KÜTAHYA
http://www.trthaber.com/
Sitene Ekle

13 Kasım 2012 Salı


http://www.trthaber.com/sondakika.rss
http://www.trthaber.com/##

[h=1]Kilis'e 7 Milyar Dolarlık Yatırım[/h][h=2]ABD'li enerji firması ICA, Kilis'te 7 milyar dolarlık yatırım kararı aldı.[/h]Güneş enerjisi panel fabrikası ve güneş tarlası yatırımı için Türkiye'deki imkanları araştıran uluslararası enerji firması ABD'li ICA, Kilis'te 7 milyar dolarlık yatırım kararı aldı.
Türkiye'de yapacakları yatırım için bir süredir imkanları araştıran ABD'li International Capital Alliance'nin (ICA) Yönetim Kurulu Başkanı Jane İlknur Un ve Yönetim Kurulu Üyesi Robert A. Richard, Kilis'teki temaslarının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'le görüştü.
Bakanlıkta yapılan görüşmede Richard, Kilis'te güneş enerjisi panel fabrikası ve güneş tarlası yatırımı yapmaya kesin karar verdiklerini söyledi.
Bakan Ergün'den Arsa Talimatı
Bakan Nihat Ergün, "Yatırım konusunda her türlü yardıma ve katkıya hazırız. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisini hemen yapıyoruz" dedi.

 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn. hlyahkan, teknoloji transferi mutlaka dışarıdan gelecek,ABD olmuş JAPONYA olmuş,ÇİN olmuş ne farkeder? ABD nin ORTADOĞU için farklı planları varda bu fabrikayı bu işler için kullanacak diyorsanız, doğruluk payı olma ihtimalide var ama doğmamış çocuğa don biçmeyelim daha ortada fabrika inşatı bile yok. Gönül isterki buraya fabrika kurulsun ve dünyanın heryerine ihracat yapılsın, yurt içinde solar sistem santrallar kurulsun.Hertaşın altında çapanoğlu ararsak hiç iş yapamayız,dikkatli olalım yeter.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst