GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİNDE AKÜ ŞARJ

erday

Üye
Katılım
23 Ocak 2009
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
47
merhaba arkadaşlar..güneş panellerini kullanarak elektrik üretme işi son dönemin favori işlerinden biri kurulumu bağlantıları bizim gibi elektrikçiler için,çok karmaşık gözükmüyor ama benim takıldığım.elimizdeki akünün şarjı için kullanacağımız şarj kesicinin amperini neye göre alacağız..tamam istediğimizz kurulu güce göre inverter alacağız(oda karanlık 5000w için 6000-7000w alacağım ) kusura bakmayın çok uzattım kısacası şarj kesici öncelikli bu sistemi kuranlar arızasına giedenler nelerle karsılasıyor teknık değerler neler..şimdiden yorumlarıyla katkıda bulunanlara TEŞEKKÜR EDERİM...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Mevcut panellerin toplam akımı ne ise, biraz daha üst seviyede olmalı.
Ayrıca panellerin toplam akımı ile akü grupları da orantılı olmalı. Yani 10 a.lik akü şarj ile 100 Ah. akü kullanılır.
 
teşekkür ederim yardımınıza
 
merhaba arkadaşlar benim solarcopter projem var. Ve bunun üzerinde 14.8 volt 5000mah 35c 4 cell lipo pil kullanıyorum. Bu pili sürekli havadayken şarj edecek bir güneş paneli hesabına ihtiyacım var. Copter üzerinde 33x33 cm lik bir boş alanım var. Buna öneriniz ne olur. ayrıca şarj regülatörü kullanmama gerek var mı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst