GÖM-SİS 2012 SEMPOZYUMU, 29-30 Kasım, GÖMÜLÜ SİSTEMLER...

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
HOŞGELDİNİZ GÖMSİS 2012 Sempozyumu'nun ana sayfasına hoşgeldiniz.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Gömülü Sistemler ve UygulamalarıSempozyumu, 29-30 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul Teknik üniversitesiSüleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

GÖMSİS 2012 Sempozyumu İstanbul Teknik üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi tarafından organize edilmiştir.

2008 yılında düzenlenen ilk ve 2010'da düzenlenen ikinci GÖMSİS etkinliklerinde akademiden ve sanayiden birçok uzman, araştırmacı, mühendis ve öðrenci bir araya gelmiştir. GÖMSİS, gömülü sistemler çalışma alanında bir buluşma noktası olma özelliðini bu yıl da sürdürmeye sizlerin katılımıyla devam edecektir.

Önceki yıllarda gerçekleşen etkinlikler hakkında kısaca bilgi edinmek için GÖMSİS 2008 ve GÖMSİS 2010 bağlantılarını kullanabilirsiniz.

Sempozyum hakkındaki gelişmeler için lütfen Haberler ve Duyurular sayfamızı kontrol ediniz.

GOMSIS 2012 / Ana Sayfa
 
Sempozyumun birinci günü bitti... konuyla ilgisi olanlar için güzel olsa da benim gibi mikroişlemci ile bile geç tanışanlar için biraz sıkıcıydı. FPGA ve ARM yoğunluklu olan konular biraz nitelikli idi ve sadece temel bilgisi olanlar için biraz anlaşılmazdı. Elektroniğin sadece elemanlar ve devrelerden ibaret olmadığını, kaliteli tasarımlar için sağlam bir matematik bilgisinin gerektiğini, simüle programlarının ve basit görünsede sayısal elektronik için fli flopların önemini bugün bir kez daha gördüm... Anlatılan konular genellikle video işleme ile ilgiliydi açıkcası...


Özetle gün:

ASELSAN GRUBU: Gömülü Sistemlerde FPGA kullanımı ve kendilerinin kullanım yerlerini, 26 katlı küçük bir kartı da gösterdiler...26 katı duyunca şoke olduk, görünce daha da :)


Ericson Grubu: ARM ailesi ve özelliklerini sundu.

CMOSvision Grubu: FPGA bazlı kameraların ıtanıttı, 25 Mp idi. görüntüyü FPGA ile önce alıp düzeltip, sonra işleme koyuyorlar. kart tasarımları gelişmeye uygun, üst üste soketli katlı...


ERİCAM grubu: Esnek Moduler FPGA kartı tasarımı üzerinde konuştıular.. Sistemin akıllı olması yerine kameranın akıllı olmasının daha etkili olacağını söylediler... Çünkü işlemler sırasında kayıp zaman olabilir, kamera akıllıolursa anında işlemler yapılır ve eşzamanlı olur....denildi :)


Öğleden sonra ise sözlü sunumlar vardı. FPGA ile kriptolama, Modem tasarımı, RFID sistemler, FPGA üzerinde IPv4 haberleşmesi, YSA uygulmasında FPGa ve Eğitimde Gömülü Sistem Teknolojileri....Yarın da gidebilirsem tekrar görüşmek üzere, sağlıcakla...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst