Güneş panelini doğrudan motora bağlamak

gog

Üye
Katılım
27 Kas 2016
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
35
merhabalar,
sadece güneş varken çalışmasını istediğim bir sistem var, bunda motoru doğrudan güneş paneline bağlasam çalışır mı diye düşünüyordum, danışmak istedim. Volt sabit gelmeyeceğinden (ya da gelmeyeceğini düşündüğümden) motora zararı olabileceğini düşündüm. bunun ara bir elemanla düzenlenmesi mi gerekir?
bir de nasıl bir motor kullanmam uygun olur? basit birkaç pervaneyi döndürecek (hava akımı sağlamak için) bir motora ihtiyacım var ama özellikle yaz aylarında uzun çalışma sürelerine dayansın istiyorum. güneş paneli olarak da şöyle bir şey düşünüyorum; g.paneli
her türlü öneriye açığım,
teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bunlar birbiriyle bağlantılı şeyler. İhtiyacınızı karşılayacak motora karar verip ona uygun panel sistemi yada elinizdeki panele uygun motor mu arayacaksınız ? Buna karar verirseniz değişik yollar bulunabilir.
 
sıradan basit bir 18v dc motorun gücünün yeterli olacağını düşünüyorum, linkteki panelin de böyle bir motora yeterli güç sağlayacaktır. ama bu ikisini doğrudan birbirine bağlayabilir miyim? ya da bu ucuz motorlar uzun süreli çalışmalara dayanabilir mi?
 
Merhaba,

Genelde turuncu renkte veya metal renkte olan 24 Volttan çalışan pompa düşünüyorsanız paneli direkt olarak bağlamanız yeterlidir. Tahmin ettiğim pompa ise, panele göre gelen güneşin durumuna, panelin gölgelenmesine göre suyun debisi değişecektir zaten. Sabah güneş görmeye başladığı andan akşam batana kadar çalışacaktır. Bu pompaların aç-kapa düğmesi yoktur. Dolayısı ile bunu da haricen siz koymalısınız.
 
18 voltluk fan görmedim ama 24 voltluk bir fan kullanabilirsiniz.

siz önce işinizi görecek bir fan tesbit edin ona uygun güçte watta paneli direkt bağlayabilirsiniz. Fan güneş oldukça dönecektir. Voltaj herhangi bir nedenle düşerse bu gölgelenme yada gün doğumu batımı esnasında fanınızın devri düşecek veya duracaktır.

Dilerseniz voltajı sabitlemek için step up-down regülatör de takabilirsiniz araya ama gerek kalacağını sanmıyrum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst