FX3g USB portundan PC ye bağlantı

magicturk

Üye
Katılım
6 Tem 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
44
Merhbalar;
bizde birde Fx3g-40m modeli PLC var. bunun USB port dan direk Pc ye bağlamak istiyorum. (Bu port zaten programlamak için kullanılan port).
ama ben kendi programlarımla vbasic, c+, java vs.. bir dille erişip, bellek değerlerini okumak istiyorum. Ama bunun için USB bağlantısı yapmak gerekli olan parametreleri bilmiyorum.
PLX resmi ve USb portu ektedir.

bununla ilgili döküman örnek, teknik bilgi vs paylaşırsanız sevinirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Fx3g-40m.jpg
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Önce gx developer ile bağlanıp görerek deneyin. Sonra visual c+ gibi denemeler yapın derim.
 
422 portuyla ben yaptım 422 portunda ne kullanıyorsun hmı bağlı?
 
aynı konuda benim de yardıma ihtiyacım var
ben de aynı uygulamayı yapmak istiyorum. ama kendi programımda nasıl fonksiyonlar kullanmam gerek. illaki bi dll kütüphanesi falan vardır.
yani bi register değerini okumak istediğimde veya bir M biti set etmek istediğimde kullanılacak kontrol ve fonksiyonlar nelerdir ?

teşekkürler
 
aynı konuda benim de yardıma ihtiyacım var
ben de aynı uygulamayı yapmak istiyorum. Ama kendi programımda nasıl fonksiyonlar kullanmam gerek. Illaki bi dll kütüphanesi falan vardır.
Yani bi register değerini okumak istediğimde veya bir m biti set etmek istediğimde kullanılacak kontrol ve fonksiyonlar nelerdir ?

Teşekkürler
rs komutları var o komutları plc programına yazman gerek daha sonra word ve bit adreslerini visual basic de çözümlemen lazm
 
bu iiş için mitsubishi lisansı ile sunulan MX COMPONENT programı var. bunu yüklediğinizde bilgisayarı PLC ye ne ile bağlamak istiyorsan gerekli ayarları yapıp bir bağlantı kuruyorsun. bu kurduğun bağlantı üzerinden de kendi uygulamanla PLC ye erişiyorsun. erişimi sağlarken de MX KOMPONENT in sunduğu bazı dll dosyaları var. bu dll leri, kullandığın derleyiciye bileşen ekleme yolu ile ekliyorsun.
karışık anlattım ama MX Component in içinde "how to" kısmında resimli olarak anlatıyor. visual basic, c+, c#, others şeklinde konu başlıkları altında.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst