Fuzzy Logic Hangi Programla Yazılır?

bnecede matlap
 
Fuzzy logic veya neural net ile ilgili projelerinizi istediğiniz dilde yazabilirsiniz. Yalnız burada dikkat edeceğiniz nokta örneğin fuzzy deki setleri düzgün şekilde oluşturmanız veya neural da eğitici olarak seçeceğiniz yöntemi düzgün olarak oluşturmanızdır. Bunu C++, C# veya herhangi bir programlama diliyle de yapabilirsiniz ama çok zahmetli ve deneme-test sürecinin zor olması nedeniyle bu işi hazır yapan paket programları kullanmak daha akıl karı bir iş. Bunun için de önerilen program genelde matlab olmakta. Eğer yaptığınız işin fiziksel çıktısını da görmek isterseniz o zaman DSP gibi işlemcilerle uğraşmanız gerekecek.Bu noktada tavsiye edebileceğim en iyi çip Dspace DSP leri. Bu çiplere Simulinkte tasarladığınız sistemi matlabda kod yazmadan direk olarak embed edebilirsiniz.Bu yüzden sanayide çok tutulan bir çiptir. Bunun yanında sadece fuzzy logic için üretilmiş çiplerde bulunmakta.
 
bence c++ yada matlab denenebilir en iyisi bunlar özellikle matlab tam bir mühendislik harikası arkadaşlar.
 
Bencede matlab bu konuda çok iyi

Eğer biraz ingilizceniz varsa help dosyalarında konunun temellerini çok iyi bir şekilde güzel örneklerle anlatıyor. Zaten buradaki help dosyasını yazanda bulanık kontrolün bu noktalara gelmesini sağlayan Lütfi Askerzadenin bir öğrencisidir.

Matlabde kod yazmadan toolboxla hazırlanabiliyor. Ayrıca sanırsam microchipin bi programı olduğunu okumuştum sanırım.

C ile uzun uzadıya yazmaktansa matlaba toolbox ile hazırlatım kodlarını kullanmak daha mantıklı geliyor bana
 
Forumu gezerken yukarıda yazdığım cevaptaki yanlışlığımı farkettim. Doğrusu Dspace DSP çipleri değil Dspace arabirimi ile programlanabilen "Texas Instruments" DSP leri olacaktır.
 
MATLAB de ileriki sürümlerde daha da toolboxlar arttırılır düşündeyim
 
fuzzy logic bir karar verme yöntemidir. dolayısıyla istediğin kodlama diliyle bir fuzzy logic controller oluşturabilirsin. ama ben kodlamadan anlamam, bir arayüz ile işimi halledeyim ya da hazır fonksiyonlar kullanayım dersen, arkadaşların önderdiği yazılımları deneyebilirsin. ben şahsen matlab kullandım ve tıkandığım, eksikliğini hissettiğim hiçbir nokta olmadı. (bir kez matlab kullandıktan sonra insan bu tür düşüncelerden uzaklaşıyor zaten :))
 
Hocalarım.
Ben bulanık mantık üzerine yeni başlayacağım çalışmaya. Okuduğum kadarı ile burada duayen çok. Yalnız hocam hazır paket ile çalışmayı yasaklıyor. Kendim yazmak zorundayım veri bankasını. Bu konuda bana önerisi olacak bir arkadaşım mevcut mudur acaba?
 
Bulanık mantığın ne olduğu anlaşıldıktan sonra, herhangi bir dilde yazabilirsin.
 
"Bulanık Kontrol Algoritması ve Bir Quadrotor için Bulanık Kontrolcü Tasarımı" başlıklı konuda lisans bitirme tezimi inceleyerek başlayabilirsin. tezde kullanılan bulanık kontrolcü "matlab embedded function" olarak yazıldı ve satır satır çalışma mantığını anlattım. sen de herhangi bir programlama diliyle böyle bir algoritma yazabilirsin. istersen incele, sıkıntın olduğunda yardımcı olmaya çalışırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,956
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst