Fultek Modbus Rtu Server

fultek_salih

Fultek Temsilcisi
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
315
Puanları
6
Yaş
52
Endüstriye sinyal toplama ve Excel’e transfer etmek amacıyla ürettiğimiz bu software ile ihtiyacınız olan her çeşit izleme ve kaydetme işlemini herhangi bir program yazmadan gerçekleştirebilirsiniz. Scada’yı bitirdik. Kendi scada’nızı Excel’de son derece kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Fultek Modbus Rtu Server Excel ile saha arasında interface görevi görecektir. Excel’e yazdığınız çok kısa bir süre içerisinde saha’daki modüllerinize iletilecektir. Aynı şekilde sahadaki modüller içerisindeki bilgilerde Excel’e iletilecektir. Size kalan Excel’de ihtiyacınıza uygun scada’yı hazırlamak ve saha elemanlarının registers no’larını Fultek Modbus Rtu Server programına girmektir.Saha elemanlarınızın hepsi birbirinden farklı model ve yapıda olabilir. Programımız 256 farklı istasyondan bilgi alabilir ve yazabilir. Dilerseniz bu verileri Excel üzerinden paylaştırabilirsiniz. Böylece tüm intranetinizde bilgiler eş zamanlı olarak izlenebilir ve bu bilgileri Excel üzerinden web ortamına iletebilirsiniz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sn fultek salih, öncelikle tebrik ederim ekran demolarınız başarılı.ancak
scadayı bitirdik derken bir scada paket yazılım mı hazırladınız wincc,... gibi

paket yazılım ise özellikleri nedir ve kullanımı nasıl olacak. açıklama yapmışsınız anlayamadım eksik kaldım gibi. excelde kolayca programlayabiliyorsak bir örnek ve ya daha geniş bilgi verirmisiniz.


sayın fultek salih, gerekli bilgileri link adreslerinden aldım. tşk. ederim
 
örnek olarak hazırladığım bir proje ekledim
Bu proje bir firmanın makinelerin duruş ve çalışmasını kaydetmek ve operatörün duruş sebebini girmesi için hazırlandı.
Excel'de yazılmış tüm kodları Araçlar > makro > visual basic düzenleyicisi altında bulabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Ornek.rar
    196.3 KB · Görüntüleme: 11
Scada softwareları plc'lerden verileri toplayıp izlemenize ve set değerleri gibi bazı bilgileri plc'ye yazmanıza yarayan softwarelarıdır. Saha'da bulunan tüm izlenecek sinyalleri önce plc'ye aktarmalı sonrada buradan scada'ya aktarmalısınız.
Bizim sistemimizde ise Fultek Modbus Rtu Server programı bu verileri plc'ye aktarmadan direkt olarak okur ve Scada yerine Excel'e aktarır. Tek ihtiyacınız olan Saha verilerini Modbus olarak servis eden cihazlardır. Bu cihazlar çok yaygın ve ucuz'dur. Ayrıca Modbus tesisinizde mevcut bir çok cihazda standart olarak bulunur.
Excel'e aktarılan veriler ise scada'dan hiç bir farkı olmadan hatta daha üstün özellikler ile görsel olarak işlenebilir. Örneğin çalıştığında yeşil durduğunda sarı arızada kırmızı renk alan bir motor yapmak istiyorsunuz. Excel çizim menüsünden veya başka çizim programlarında üç motor resmi çizin üst üste koyun. Gelen veriye göre uygun renkte olan resmi görünür yapın. Motorun 3 konumunuda göstermiş olursunuz. Wincc'de Transparan görüntü işleyemiyorsunuz oysa excel'de işleyebilirsiniz.
Scadalarda bir çok hazır resim olarak endüstriyel komponentler vardır. Böylece motor resmi çizmenize gerek yok hazır resmi koyup backcolor'a bir tag ekleyip renk değişimini buradan yapıyorsunuz. Aynı işlemi excel'de yapabilirsiniz. Bu hazır komponentler ActiveX dosyasıdır. Scadalar için hazırlanmış Symbol Factory activeX olarakta ayrıca satılıyor. Hatta scadalarda bulunmayan özel ActiveX'leride excel'de kullanabilirsiniz. İnternet sitemizde bunlarla ilgili daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
 
Sayın fultek iyi güzel yaptıklarınız çok büyük bir başarı mucize gibi anlatmışsınız. Mühendisliğin 2. ayında .NET kontrollü plc-panel-sürücülerle haberleşen üstelik ISO9001 formatında raporlar oluşturan scada yapmıştım ben. hala da yenilerini yapıyorum. Yani activex diye sağladığınız modbus haberleşmesi için gereken herşey manuellerde var sadece .net bilgisi olması yeterli. Hatta o da olmasa bile bilgisayar kullanabilen birisi manellerden yola çıkarak geliştirebilir. Arkadaşların gözü korkmasın. Dünyalar kadar para harcamaya gerek. İhtiyacınız olan şey visual studio ve port başka birşeye gerek yok.Bunlarla İstediğiniz gibi SCADA yazabilirsin. Analog Dijital okuma yazma, motor kontrol, start stop ve daha bir çok şeyi yapabiliyorsunuz ve hiç te zor değil. Gelelim modbus'a çoğu sürücünün plc'nin modbus haricinde activex'leri server'ları dde ve ocx dosyaları da bedava yani modbus zorunlu değil. başlangıç seviyesinde anlatımda internette var visual basic.NET scada yazıp sorun google'A o size söyleyecektir. Yardımcı da olabilirim kaynak konusunda isteyene modbus olsun server olsun kaynak kod bile yollarım. Aslına SCADA değil bu tarz şeyleri ÜCRET karşılığında satma devri bitti. Kolay gelsin
 
Elanamaze2003 ustam ellerine sağlık allah uzun ve güzel bir ömür versin ben bu konuyu araştırıyorum sırf bu iş için vb de c# ı öğrenmeye çalışıyorum bilgim yok denecek kadar az ama uğraşıyorum senden aldığım (yukarıdaki yazından) destekle başaracağıma şimdi daha çok inanıyorum allah senden ve senin gibi vatanını milletini sevenden razı olsun ...
Bu arada bu formu kuran ve bilgisini paylaşan dan da razı olsun ..
 
Program tedavulden kalkti. Mucizevi ileri genclere biraktim
 
baya emek harcanmış eLinize saqLık
 
fultek_salih Hocam Size Kısa Bir Soru Sorayım.
Teknik Destek - Pic Modbus Source Code Sizin Burada Yayımladığınız Kodların Arasında Ben Kodlarımı Nereye Eklemeliyim.

yani Bunu Bir Twido Plc İle Haberleştirmek İstesem Plcden Gelen 40001 Bilgisini Nasıl İşletebilirim.

Basit Bir Devre Yapmak İstiyorum Fakat Pic'e Bilgileri Nasıl İşletebilirim Bunu Tam Kavrayamadım ..

Yardımınız İçin Çok Teşekkürler..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,950
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst