Frigidaire çamaşır makinesi su almıyor!

silencio88

Üye
Katılım
30 Mar 2010
Mesajlar
27
Puanları
1
Merhaba,

Frigidaire kurutmalı çamaşır makinem var.

Geçen gün makinede elyaf yorgan yıkadım. Sonra kurutmaya da attım 80 dakika. Çıktığında yorganın bir kısmında siyah bir leke olmuş, bir de makinenin içinde elyaf parçaları kalmıştı biraz.

O günden sonra çamaşır yıkamak istediğimde makine çok çok az su almaya başladı. Deterjan çekmecesine baktığımda incecik damla damla su akıyor. Sadece 3-4. ve 10-11. programlarda normal su alıyor, diğerlerinde çok az su alıyor ve 10 dakikayı bile geçiyor su alması. Sanırım bir yerlerine elyaf parçaları kaçtı :(

Bu sorun nasıl çözülür?
 
su giriş ventıllerini bi kontrol edin eğer tıkanmış ıse suyun az gelme olasılığı mümkün birde ventıl çıkışından deterjan gözüne gelen hortumu kontrol et kolay gelsin bakalım
 
sıcak su ventilinden su alırken çok fazla ses çıkarıyor ama normal su alıyor.

sadece soğuk su ventili çalışıyorsa çok az su alıyor.

sadece sıcak su ventilinden su alıyorsa deterjan kutusuna su gelmiyor, direkt kazana gidiyor.

sorunu bir türlü çözemedim, tek girişli olarak Y parçayla kullanıyorum makineyi. kolay ve masrafsız bir yolu var mıdır?
 
Selamun Aleyküm
Uzmanı olmayarak acizane yazmak istedim.
Bahsettiğiniz kaza durumu önemli. Siyah leke oluşarak , kumaşın yırtılmasının sebebi araştırılmalı. Tamburun ön kısmındaki contaya sıkışarak yırtılması veya başka bir sıkışma olmuş olabilir. Bazen çamaşırlar da iç içe olduğudan birbirine zarar vereblir ama sizin durumda bir zorlanma olduğu görüünüyor. Buralarda oluşabilen su kaçağı da düşünülebilir.
Yalnız kumaşın giriş kısmını tıkaması pek olağan olmasa gerek. Siz makinanızın etiket bilgilerini verirseniz, uzman arkadaşlar daha iyi bilgi verebilirler.
Su alma kısmı için elktro vanalar kullanılıyor olsa gerek. Bu kısımlarda veya bu kısımların enerjilenme durumlarında sıkıntı olabilir.
Başarılar dileriz.
 
selamlar tekrar

makine wd 5891 tam kurutmalı model.

bu olaydan önce de bir süredir bazı programlarda su alırken ses yapıyordu. (kesildiğinde özellikle sanki çeşmeyi yavaşça kapatırmış gibi bir ses geliyordu.)
 
musluktan gelen su giriş hortumlarını makina tarafından sökerek ventil filitresini kontrol ediniz.
 
ventıl girişlerini kontrol et bbaşba bir sorun görünümüyo anlat tığına göre
 
hortumların yerini değiştirip bağladım, sorun devam ediyor.

filtreleri temizledim her ikisini de.

hortumların tazyiğini kontrol ettim her ikisi de gayet normal.

bir türlü işin içinden çıkamadım :(

zaten 5. programda da normale yakın (biraz daha yavaş) su alıyor. ancak 6-7. programlarda suyu çok çok yavaş alıyor. su alma sesi var ama kazana giren su miktarı çok az.

napmak gerekir ustalar?
 
Soğuk su hortumunun takılı olduğu ventili değiştirmeniz gerekiyor.
 
Tamirci çağırdım, soğuk su ventilinin değişmesi gerektiğini söyledi ve 100 lira istedi. Ben de o kadar para vermek istemedim. Zaten makineyi tek su girişli olarak kullanıyorum, o yüzden soğuk ve sıcak ventillerin kablolarının ve hortumlarının yerlerini değiştirdim. O arada deterjan kutusunu söktüm, kazana bağlanan yeri çıktı. Kendim taktım.

Şimdi makine sorunsuz su alıyor. Ama yeni bir sorunu var... Sıkmada alttan su kaçırıyor (köpüklü sular geldi altından). Acaba o kazana giren lastiği tam takamamış olabilir miyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst