fren

mare05

Üye
Katılım
2 Haz 2010
Mesajlar
72
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaslar dun bı vıncten fren soktum yanmıstı neyse bobınajcı sardı frenı yerıne taktık calıstırıoz gec acıo gec bırakıyo sızce normalı bu mu ama oncede anlık tı sımdı ıse gecıkmelı yapıyo ac ma kapamayı tşkler:confused:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Fren bobinini gövdeye tesbıt eden cıvataları, her tarafından eşit olacak şekılde sentıl kullalanarak sıkınız. Sorrduguma kızmayın, herhalde köprü dıyodu baglamayı unutmadınız. Bırde, diyot cıkısına, artı eksı uclarına dıkkat ederek, yuksek voltajlı bır dıyot baglayınız..
 
yok kesınlıkle kopru dıyot var tabıde ayarlarıylada cok ugrastık ama olmadı yıne gec acıo gec bırakıo acaba sarımdan kaynaklanan bırsey olabılırmı
 
evet sarım baglı olarak manyetık alandan olabılır veya baskı plakasını gerı donduren sısteme bakın
 
yok yok bunlar freni saraken yalıtımına kagıt kullanıolar benım aklıma bundan kaynaklanıo gıbı gelıo ama
 
slm arkadaslar dun bı vıncten fren soktum yanmıstı neyse bobınajcı sardı frenı yerıne taktık calıstırıoz gec acıo gec bırakıyo sızce normalı bu mu ama oncede anlık tı sımdı ıse gecıkmelı yapıyo ac ma kapamayı tşkler:confused:

büyük ihtimal sargılardan manyetik alan geç oluşuoyr dolayısıyla geç acıor
 
fren sistemi motorun arkasında bağlı yuvarlak tip mi böyle ise büyük ihtimale fren mekanik ayarlardandır. bobinden veya voltajdan olsa çalışırken bu hatalat olabilir fakat bırakınca hemen fren kapanmalı gecikme oluyorsa büyük ihtimal mekanik ayarlardandır.

Fren tipi şekli ve volt durumu hakında bilgi verirsen daha detaylı çözüm bulunur.

forumda vinç fren sistemleri ara veya vinç elektrik bilgileri ara detaylı açıklamalar var
 
kardes fren 110v ama buyuk bısey vınc frenı sarımı ıcın 8kg tel gıdıomus sanırım bu buyuklugu hakkında yeterlı olur ama frenın elektrıgını kesınce gec bırakıyo yanı gec bosalıo bence sarımdan kaynaklansa gerek ama yınede emın olmıyorum yorum sızlerın ustalarım
 
balatayı söküp kavrama vidalarını gevsetip karsılıklı sıkın.birde diyotu ölçün.
 
yok ustam dıyotu falan olcttum saglam balatalarına elımden geldıgı kadarıyla aynı oranda yaptım ama anlamadıgım nokta nıye enerjı verdıgınde gec kalıo bıde enerjıyı kestıgınde ıse gec bırakıo ben bobınde bı tuhaflık oldugunu dusunuyorum ama yınede karar sızın baska neyden yapar bunu acaba sargıları fazla attılarda manyetık ortamı mı gec yapıo aklıma bısey gelmıo dogrusu :S
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst