fren sistemi

elk_54

Üye
Katılım
26 Eyl 2010
Mesajlar
121
Puanları
1
sayın ustalar 24 volt ac gerilimle çalışan ileri geri motorumuz var.kumanda sistemi tamam yanlız bunun 24 volt ac gerilimle çalışan fren sistemi var ileri geri mühürlemesiz çalışan sistemde frenin 1 ucunu nötr veriyorum ama ikinci ucu nereye gidecek çözemiyorum.yardımlarınızı bekliorum sayın ustalar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ileri geri kontaqktörünün normalde acık kontakları paralel bagla açık kontakların gırısıne 24 v ver cıkıslarını birleştir fren bobininin o dedıgın boş ucuna bağla
 
Son düzenleme:
iki ucuda motoru çalıştıran uclara bağlamayı düşündünmü
 
frenin bir ucu nötr değilmi arkadaşlar devre hazır kurulu tek sorun frende iki kablo bunlar nereye gidecek.
 
frenin bir ucu nötr değilmi arkadaşlar devre hazır kurulu tek sorun frende iki kablo bunlar nereye gidecek.
arkadaşım fren bobinin 24vAC ise ,bu gerilimi,24vAC yi frenine uygulayacaksın.motorunda 24vAC olduğuna göre direk motor uçundanda alabilirsin,yada duruma göre fren için yeteri güçte ayrı bir röle veya kontaktör kullanabilirsin.

kolay gelsin
 
motor 380 ac ile çalışıyor fren 24 v ac trafoda koyduk 24 ac direk frenin iki kablosuna mı gircek yoksa kontaktörede uğrucakmı sayın ustalar.
 
AC 24 Voltun 1 ucunu frene direk bagla diger ucu ileri geri kontaktörünün açık kontaklarını paralel baglayıp 24 voltun diger ucuna bagla kontaktörlerin açık kontak çıkışlarını birleştir ve frene bagla
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst