fren bobin değerleri hakkında?

ttrkn

Üye
Katılım
23 Haz 2009
Mesajlar
255
Puanları
1
arkadaşlar 2,2kW vinç motorumuzun bobininde sorun var bobin sargı dirençlerini ölçtüğümde 6-8 ohm gibi değerler gördüm. SIEMENS in 24 V AC kontaktörünün bobini bile 15-16 ohm iken bu vinç frenleme bobinin değeri bana düşük geldi. Fakat hiç bir yerde de frenleme bobininin ortalama değerinin nekadar olduğunu bulamadım. Yardımcı olurmusunuz? Bu tip frenleme bobinlerinin ortalama direnci nekadar olur?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Fren bobininde sorun var demişsin sorun nedir tam olarak ? Kavrama dediğimiz olayı yapmıyormu ? Balataları kontrol ettinmi?
 
bana bobinin direnç değeri lazım yani referans bir değer lazım ki mevcut balata bobininin direnç değeri düşük mü yoksa normal mi diye mukayase edebileyim.ölçtüğüm bobin 8-9 ohm arası çıkıyor bana düşük geldi ama referans bilmeden yorum yapmak yanlış olur.
 
Fren bobininin çalışma gerilimi kaç volt.
 
çalışa gerilimi 24 V DC fakat bobine köprü diyottan 17-18 V gerilim geliyor. Motor klemensinden 220 V alınıp trafoya girilmiş trafo çıkışı 24 V AC;o da köprü diyota girilmiş,köprü diyot çıkışı da dediğim gibi 17-18V DC arası değişiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst