frekans sorunu

erday

Üye
Katılım
23 Ocak 2009
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
47
arkadaşlar şu anda elimizde 380 (salon tipi)klima var bu klima 50 hz ama Şebeke 60 hz (generetörle besleniyor) generatöt cıkıs 440v 60 hz trafo koyduk araya 440v/380v 50 hz lık
frekansdan kaynaklandığını sandığımız arıza 25 dakıka çalısıyor stopa geçıyor aynı devreye 440 5o hz voltaj veriyoruz trafo ile yine sorun olmuyor günlerce çalışıyor
sorun için ne dersiniz ayrıca frekans dşüşlerini trafolar yardımıyla düşürüldüğünü okumuşdum bu frekansdan iyi anlayan birileri lütfen yardım ede bilirmi
bilgi kirliliği yaratma dan TEŞEKÜRLER ŞİMDİDEN
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Öncelikle klima firmasıyla temasa geçip cihazın 60Hz'e uygun olup olmadığını sorun. Ondan sonra çözüm aramaya çalışalım :)
 
frekans dönüştürmek hele hele klimanın çalışacağı gibi yüksek güçte frekans değiştirmek klimanın parası kadar maliyetli bir iş. bu işlemi inverterler yardımı ile yapabilirsin. klimanın manuelinden çalışma frekansını kontol et ve puck arkadaşın dediği gibi firma ile bağlantıya geç
 
1- trafo ile frekans değiştiremezsiniz. trafonun üzerinde 50Hz yazması size çıkışnda 50 hz vereceği anlamında değildir. Primere hangi frekansı uygularsanız çıkış frekansı odur.
2- 60Hz frekansı en pratik 50hz yapma yolu 60 hz besleme ile çalışacak ama çıkışı 50 veya 60 hz seçilebilen ups kullanmaktır. ups dedim ama akülerinin olmasına gerek yoktur. Ben bir müşteri de bunun tersini uygulamıştım. Müşterinin 60hz ihtiyacı vardı. Aküleri iptal edilmş masterguard 60 hz verebilen ups sipariş edip kurmuştuk.

Öncelikle klimayı direkt 60 hz de çalıştırabilmenin yolunu arayın yani servisi, üreticisi ile görüşün.
 
arkadaşlar teşekürler ama bizde başka bir çamaşır makinasında sorun yok
o çalışıyor
frekans devreleri nedir nasıl frekanslarla oynanır ayrıca merak ediyorum
 
arkadaşlar teşekürler ama bizde başka bir çamaşır makinasında sorun yok
o çalışıyor
frekans devreleri nedir nasıl frekanslarla oynanır ayrıca merak ediyorum

Frekans devresi derken frekans değiştirmeyi kasdediyorsanız buna inverter diyoruz. Basitçe; AC önce DC'ye çevrilir, diyotlarla, sonra DC'yi tristörlerle istenen frekansa uygun sürelerle tetiklenerek frekansı farklı bir AC'ye çevrilir. Motor sürücüler bu mantıkla çalışıyor. UPS'lerde de aynı yapı vardır.

50hz için tasarlanış bir motor klima motoru veya çamaşır makinası motoru teorik olarak 60 hz'de de çalışır %20 oranında daha hızlı döner. Ama özellikle klima kompresörünün yağlaması, motorun kendi soğuması, mekanil zorlanmalar vb. 60 hz'e nasıll tepki verir bilemem. O nedenle 60hz de çalıştırın diye tavsiye ettiğimi düşünmeyiniz, deneyip, zarara uğramak yerine araştırmak özellikle de üretici-servis ile görüşmek önemlidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst