Frekans Hız İlişkisi

Çok teşekkürler bu harici soğutma fanı nasıl bir şey elinizde link var mı incelemem için. Nedir, nasıl takılır?

''cebri havalandırma'', ''cebri fan'' diye arama yapın lütfen.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ayrıca bir sorum daha olacak sürücülerde rampa paraametresini aktif etmek ile etmemek benim için çok fark etmiyor. Ama yüklü bir sistemde kullanıyorum. Devre dışı bırakmam kullanım ömrü açısından daha mı iyi olur acaba?
Bu tamamen kullanım ihtiyacına binaen oluşturulmuş bir parametre . Motorun set edilen frekans değerine en kısa sürede ya da aheste aheste ulaşması durumlarından hangisi kullanıcı talebi ise ona göre ayarlanır .
 
Son düzenleme:
Bu tamamen kullanım ihtiyacına binaen oluşturulmuş bir parametre . Motorun set edilen frekans değerine en kısa sürede ya da aheste aheste ulaşması durumlarından hangisi kullanıcı talebi ise ona göre ayarlanır .
Motorun calısdıgı makına, hassas işlem göruyorsa, örneğin ;konveyör, kırıılır madde, şişe taşıyıcı band vs gibi ise yavas kalkınmasında fayda vardır. Bu tamamaen üretim şartlarına göre ayarlanır. Bazı motorlar anı hızlı kalkınmada sürücüyü arızaya geirebilir.
Aynı şeikılde "deccelerition" uavaşlama süreisini kısa süre ayarlarsanızi, yıne üretimde sorunlar olabilir, motorda agır volan vs varsa, regenatif gerilim nedeniyle sürücü arızaya geçebilir. BU durumda, frenleme direnci kullanılamsı faydalı olur. Bunlar sizde vardır demıyorum, danışdıgınız için , genel bilgi olarak aktardım.
 
Teşekkürler. Peki ac motorlarda düşük frekansta örneğin 10Hz, 15 Hz lerde çalıştırmak motorun ısınmasına sebep olur mu eğer olursa bunu önleme yöntemleri nelerdir?

Yukarıda arkadaşlar cevaplamış, ilave olarak düşük frekansta çalıştırmak motor gücünden, yani verimden de kayba neden olur. Eğer güç problemi ortaya çıkacak olursa redüktör oranını veya diğer mekanik (dişli, kasnak vb) kısımlarını değiştirerek yapmak daha sağlıklı olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,626
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst